Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) dipte tot de $6.600 maar analisten maken zich geen zorgen

Bitcoin (BTC) dipte tot de $6.600 maar analisten maken zich geen zorgen

Nadat bitcoin (BTC) de afgelopen uren vooral zijwaarts handelde, zakte de grootste cryptocurrency binnen ongeveer 20 minuten opvallend ver terug. Maar analisten maken zich geen zorgen, zij zijn nog steeds bullish.

Binnen een korte tijd zakte bitcoin van ongeveer $7.900 naar de $6.600. Dit alles gebeurde binnen maximaal 20 minuten. Murad Mahmudov van Adaptive Capital denkt dat de dip mogelijk het gevolg van marktmanipulatie is:

Een persoon zou een gigantische shortpositie vanaf ~8200 kunnen hebben gehad, waarna hij de fysieke verkoop op het illiquide Bitstamp gebruikte om de prijs op MEX te laten dalen, de winst op ~6700 te pakken om zo zeer snelle winst te kunnen maken.

- Advertentie -

Deze mogelijkheid wordt vooral onderbouwd door het feit dat een enkele entiteit een sell order van 2.000 BTC op $6.500 plaatste. Op Twitter valt echter op dat veel analisten en traders aangeven tijdens de dip bitcoin te hebben gekocht. Dit geeft aan dat de zone onder de $7.000 een accumulatie zone is voor de meeste traders.

Bovendien zijn dergelijke dips niet ongewoon in bullmarkten. Crypto Quantamental, een analist, merkt op dat tijdens de bullmarkt van 2017, toen bitcoin tot de $20.000 wist te stijgen, dergelijke dipjes aan de orde van de dag waren. Toen kon de BTC-koers soms wel met 20% binnen een dag schommelen, om vervolgens tot nieuwe hoogtes te stijgen.

Wat opviel was dat na de dip, de koers weer tot de $7.353 wist te stijgen, echter zakt de koers op het moment van schrijven weer terug tot onder de $7.000. De koers blijft echter boven de $6.400, een prijsniveau dat voor veel analisten en traders belangrijk is gezien de historie van de BTC-koers. Voor Alex Krüger zou de $6.400 een ideaal moment zijn om in te stappen:

Ondanks de nu plotselinge dalingen blijft het sentiment bullish. Traders lijken zich geen zorgen te maken en zien dit als de normale gang van zaken. Zo schrijft Ari Paul van BlockTower in een tweet:

Ik weet niet zeker of deze dip bullish is, maar wel een interessant datapunt: ik zit in een chatgroep met 30 crypto-fanatici en niemand leek zich zorgen te maken. Sterk onderliggend vertrouwen. Ik dacht eigenlijk dat mijn app kapot was aangezien de toon in de groep helemaal niet veranderde tijdens de dip.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.191,74 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.090,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.134,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.149,56 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.149,81 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...