Timo Bult Timo Bult
15/01/2020 07:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2020 07:27

Bitcoin (BTC) doorbreekt de $8.700, bitcoin SV (BSV) en bitcoin cash (BCH) 'flippening' realiteit geworden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) doorbreekt de $8.700, bitcoin SV (BSV) en bitcoin cash (BCH) 'flippening' realiteit geworden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was gisteren een mooie dag voor de cryptomarkt! Bitcoin (BTC) kon flink in waarde stijgen en daarnaast stegen een aantal altcoins op. Misschien wel het grootste nieuws van vandaag is de ‘flippening’ van bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV).
Terwijl bitcoin SV begin dit jaar nog ergens in de onderste regionen van de top 10 bungelde, wist de altcoin de afgelopen dagen vaart te maken. Zo stootte het gisteren nog litecoin (LTC) van de 6e plek. Maar dat was nog niet alles; uiteindelijk stond BSV op een zeker moment met meer dan 100% in de plus en kon het zijn grote rivaal bitcoin cash inhalen. Daarmee ziet de top 5 cryptocurrencies er vandaag opeens heel anders uit.
Ethereum (ETH) steeg de afgelopen 24 uur met 9,7% naar een waarde van $163,48, blijkt uit gegevens van prijsinformatiesite CoinMarketCap. Op nummer drie vinden we Ripple’s XRP (XRP), dat met 7,7% kon stijgen en nu $0,2342 waard is. Dan de grote stijger van de afgelopen 24 uur; bitcoin SV. Op dit moment staat BSV nog steeds 76,2% in de plus waarmee het nu $356 waard is en nu dus op plek 4 staat. Bitcoin cash, de nu nummer 5, steeg 17,6% en is nu $332,44 waard. Later deze ochtend zal er een artikel verschijnen met een mogelijke reden voor de plotselinge stijging van BSV.
Al met al steeg de totale marktkapitalisatie van $226,7 miljard naar het huidige niveau van $239 miljard. Ondanks het feit dat ook bitcoin flink kon stijgen, neemt de dominantie van de grootste cryptocurrency iets af. Deze staat nu op 66,1%.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin kon gisteren verder stijgen nadat het eerder al door de $8.400 heen kon breken. Na een periode van zijwaarts handelen begon BTC gistermiddag om 15:00 aan een nieuwe stijging. Zodoende kon de $8.700 gebroken worden en kon het een high van $8.900 neerzetten.
Een kleine daling volgde waarmee BTC weer onder de $8.700 terechtkwam. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.620 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Het eerstvolgende obstakel blijft voor nu de weerstand bij $8.700. Mocht de koers verder terugzakken dan kan de $8.400 eventueel steun bieden.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie