Timo Bult Timo Bult
28/06/2020 06:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2020 06:36

Bitcoin (BTC) duikt onder de $9.000, bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV) dalen hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) duikt onder de $9.000, bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV) dalen hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen consolideerde de bitcoin (BTC) koers. Grote prijsbewegingen bleven uit en de volatiliteit nam af. Gisteren aan het begin van de avond zakte bitcoin echter plotseling snel terug. De koers kwam hiermee onder de $9.000 terecht. Op dit moment vallen de echt harde klappen echter bij de altcoins.

Bitcoin (BTC) zakt door $9.100

Op 24 juni zakte bitcoin terug vanuit de prijszone bij $9.600. Het vond toen steun bij $9.100, waar het de rest van de week vlak boven bleef handelen. De richting van de BTC koers was hiermee zijwaarts en een herstel terug naar de $9.400-$9.600 bleef dus uit.
In plaats daarvan zakte bitcoin juist nog een stukje verder terug. Gisteravond daalde bitcoin naar een low van $8.815, waar een support ligt. De koers vond hier inderdaad steun en handelt hier nu vlak boven. Bitcoin komt hiermee wel weer onder de $9.000 terecht.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitoin $8.992 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Voor nu is het belangrijk dat de support bij $8.800 het houdt. Mocht dit niet het geval zijn dan zou de 50-weken Moving Average (MA) bij $8.666 steun kunnen bieden. Omhoog zal de $9.100 nu als weerstand kunnen gaan fungeren.

Bloedbad bij de altcoins

De afgelopen 24 uur was het niet bitcoin dat de grootste daling zag, de altcoins zakten namelijk nog een stukje harder terug. Waar bitcoin ongeveer 1,6 procent in waarde daalde, daalt ethereum (ETH) met 4,4 procent terug. ETH is hiermee nu $220,90 waard.
Verder naar beneden in de top 10 zijn nog grotere dalers te vinden. Zo zakt bitcoin cash (BCH) 6 procent en bitcoin SV (BSV) 7,8 procent. BSV is hiermee op dit moment de grootste daler van de roodgekleurde top 10.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin- en crypto-gebruikers mogelijk gevaar lopen door een groot aantal Google Chrome-extensies. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een enkele domein achter verdachte extensies zit die ruim 30 miljoen keer gedownload werden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie