Timo Bult Timo Bult
19/09/2019 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2019 09:02

Bitcoin (BTC) duikt weer onder de $10.000, altcoins na een dag van groene cijfers weer in het rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) duikt weer onder de $10.000, altcoins na een dag van groene cijfers weer in het rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat de bitcoin (BTC) koers gisteren weinig beweging liet zien, zakte de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vanochtend vroeg ver terug. Ook de altcoins in de top 10 laten na een dag van mooie stijgingen nu rode cijfers zien, op een enkele altcoin na.
Op het moment van schrijven is ethereum (ETH) $208,2 waard volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 3% in waarde te zijn gedaald. In de prijsupdate van gisterochtend zagen we ETH nog dik in de plus staan, toen zag de grootste altcoin nog een stijging in waarde van 7,5%. Ripple (XRP) ziet met een waarde van $0,2981 een daling van 1,9%. Ook XRP zag gisteren nog een flinke stijging van 16,4%.
Het lijkt er op dit moment dus op dat de altcoins de winsten van gisteren enigszins consolideren. Er is echter nog een enkele stijger te zien in de top 10; stellar (XLM). De nummer 10 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zag in de afgelopen 24 uur een stijging van maar liefst 24,4% en stijgt daarmee naar een waarde van $0,0847.
Kijkend naar de algehele marktkapitalisatie van $263,7 miljard ten opzichte van de marktkapitalisatie van bitcoin, $177,8 miljard, dan zien we dat de bitcoin dominantie iets terugzakt naar 67,4%.

Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.909 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 3,2% in waarde te zijn gedaald. De afgelopen dagen was de BTC koers relatief rustig, nu zakt de koers dus flink terug.
Zo rond 5 uur vanochtend zakte bitcoin onder de $10.000 en vormde het een low bij $9.585 nadat het gisteren nog voor het grootste deel van de dag rond de $10.200 handelde. Vanaf de low lijkt BTC nu weer iets op te krabbelen waarmee het weer boven de $9.800 komt te handelen.
Op het moment ligt de eerstvolgende weerstand bij $9.900 en daarboven op $10.000 (op de grafie van cryptocurrency exchange Coinbase). De $9.800 biedt nu mogelijk support, echter kan bitcoin verder terugzakken richting de $9.600 mocht deze support het begeven.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie