Bitcoin (BTC) duikt weer onder de $10.000, altcoins na een dag van groene cijfers weer in het rood

Nadat de bitcoin (BTC) koers gisteren weinig beweging liet zien, zakte de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vanochtend vroeg ver terug. Ook de altcoins in de top 10 laten na een dag van mooie stijgingen nu rode cijfers zien, op een enkele altcoin na.

Op het moment van schrijven is ethereum (ETH) $208,2 waard volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 3% in waarde te zijn gedaald. In de prijsupdate van gisterochtend zagen we ETH nog dik in de plus staan, toen zag de grootste altcoin nog een stijging in waarde van 7,5%. Ripple (XRP) ziet met een waarde van $0,2981 een daling van 1,9%. Ook XRP zag gisteren nog een flinke stijging van 16,4%.

Het lijkt er op dit moment dus op dat de altcoins de winsten van gisteren enigszins consolideren. Er is echter nog een enkele stijger te zien in de top 10; stellar (XLM). De nummer 10 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zag in de afgelopen 24 uur een stijging van maar liefst 24,4% en stijgt daarmee naar een waarde van $0,0847.

Kijkend naar de algehele marktkapitalisatie van $263,7 miljard ten opzichte van de marktkapitalisatie van bitcoin, $177,8 miljard, dan zien we dat de bitcoin dominantie iets terugzakt naar 67,4%.

Bitcoin (BTC)

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.909 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 3,2% in waarde te zijn gedaald. De afgelopen dagen was de BTC koers relatief rustig, nu zakt de koers dus flink terug.

Zo rond 5 uur vanochtend zakte bitcoin onder de $10.000 en vormde het een low bij $9.585 nadat het gisteren nog voor het grootste deel van de dag rond de $10.200 handelde. Vanaf de low lijkt BTC nu weer iets op te krabbelen waarmee het weer boven de $9.800 komt te handelen.

Op het moment ligt de eerstvolgende weerstand bij $9.900 en daarboven op $10.000 (op de grafie van cryptocurrency exchange Coinbase). De $9.800 biedt nu mogelijk support, echter kan bitcoin verder terugzakken richting de $9.600 mocht deze support het begeven.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€42.407,20 Kopen
1
Bitvavo
€41.618,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
€42.038,60 Kopen
3
Litebit
€42.076,10 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...

Cardano (ADA) lanceert in de komende maanden “een hoop smart contract dingen”

Cardano (ADA) zal de komende maanden een aantal belangrijke updates door gaan maken. Dit zegt Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een recent interview met Financial...