Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/04/2019 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2019 16:20

Bitcoin (BTC) een zeepbel? Experts zeggen van niet!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_een_zeepbel_experts_zeggen_van_niet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tegenstanders van bitcoin (BTC) zullen de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vaak afdoen als een bubbel of zeepbel; begrijpelijk gezien het verleden van bitcoin. Nu de cryptocurrency echter weer in waarde begint te stijgen, komt dat argument op losse schroeven te staan.
Zoals in de Dikke van Dale te lezen valt is de definitie van een zeepbel een “toestand waarin door groot optimisme bepaalde prijzen of koersen te hoog geworden zijn, zodat ineenstorting dreigt”. En dat is precies wat er eind 2017 gebeurde.
Door de crypto-hype kwamen voor het eerst veel mensen in aanraking met onder andere bitcoin. Zij zagen hoe sommige investeerders bakken met geld verdienden door crypto te kopen. Bitcoin raakte de $20.000 aan waarna de crypto-markt in de huidige crypto winter terecht kwam. De koersen van de meeste cryptocurrencies namen soms wel 80% af. Kortom, de zeepbel was geknapt.
Nu begint bitcoin echter weer langzaam op te krabbelen. En dat is ongebruikelijk. Zo schreef Ran Neuner, presentator bij CNBC, in een tweet:

Ik kan geen enkele publicatie meer respecteren die bitcoin nog steeds een bubbel noemt. Zelfs al was het vorig jaar een bubbel, ik heb nog geen bubbel twee keer zien knappen!

Neuner is niet de enige die er positief in staat. Joseph Young, schrijver en crypto-expert, schrijft dat bitcoin al eens eerder is “geknapt”:

Bitcoin zag eerder al een correctie van 83% in 2013 en een correctie van 87% in 2014-15. Dus het overleefde de afgelopen vijf jaar al twee dot-com-achtige crashes.

Zoals het er nu naar uitziet zijn de tijden van enorme volatiliteit mogelijk voorbij. Dergelijke prijsstijgingen en crashes zullen we daarom steeds minder gaan zien. Het is mogelijk dat de “volwassen” bitcoin vanaf nu op een stabielere wijze naar grotere hoogtes zal stijgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie