Timo Bult Timo Bult
29/05/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2021 13:04

Bitcoin (BTC) en altcoin fondsen Grayscale dalen $2 miljard in 24 uur, maar deze altcoins zijn juist populair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en altcoin fondsen Grayscale dalen $2 miljard in 24 uur, maar deze altcoins zijn juist populair

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteravond laat publiceerde crypto-vermogensbeheerder Grayscale weer nieuwe cijfers over zijn fondsen. Hieruit blijkt dat zelfs de grootste investeerders niet aan het paniekerige sentiment op de cryptomarkt ontkomen. In de voorgaande 24 uur namen de fondsen namelijk met meer dan $2 miljard in waarde af.

“Totaal vermogen onder beheer (AUM): $34,1 miljard.”

Op 27 mei had het vermogen onder beheer nog een waarde van $36,2 miljard. Uiteraard is deze afname direct gelinkt aan de bitcoin (BTC) en altcoin prijzen die het afgelopen etmaal weer een kleine daling zagen. Uit data van Bybt blijkt echter dat er ook daadwerkelijk bitcoins weg zijn gestroomd. Die uitstroom was bij de altcoins het grootst.

De afgelopen 7 dagen stroomden er ongeveer 250 bitcoins uit het BTC fonds. Dit heeft met de huidige prijs een waarde van $8,7 miljoen. Het aantal ether (ETH) in het fonds van Grayscale nam af met 1.516 ETH ter waarde van $3,6 miljoen.

De afgelopen week werd enkel meer chainlink (LINK) ingeslagen. Grayscale voegde 1.648 LINK toe. Al met al lijkt de grootste verschuiving in de waarde van de fondsen hem dus vooral in de dalende koersen te zitten.

Kijken we naar de afgelopen maand dan zijn de bedragen wat groter. Zo stroomden er 1.074 bitcoins weg ter waarde van $37,6 miljoen. Het zijn basic attention token (BAT) en decentraland (MANA) die de afgelopen maanden juist bijzonder goed presteerden. Grayscale voegde afgelopen maand 146.778 BAT en 105.103 MANA aan zijn fondsen toe.

Het is ondertussen relatief rustig op de markt. De koersen laten geen al te grote bewegingen zien en het handelsvolume neemt verder af. Bekijk hier de technische analyse van John van Meer om erachter te komen hoe hij naar de huidige markt kijkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie