Timo Bult Timo Bult
20/12/2019 10:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2019 10:20

Bitcoin (BTC) en altcoins consolideren en handelen vooral zijwaarts, tezos (XTZ) de enige daler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en altcoins consolideren en handelen vooral zijwaarts, tezos (XTZ) de enige daler

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen uren is de richting van de bitcoin (BTC) koers vooral zijwaarts geweest waarmee het erop lijkt dat bitcoin consolideert na de recente opleving. Ditzelfde geldt voor de altcoins, die op dit moment groene cijfers laten zien,
Zo staat ethereum (ETH) 0,8% in de plus waarmee de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie naar een waarde van $128,45 stijgt, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) stijgt met 0,5% iets minder hard en is nu $0,1879 waard. De grootste stijger binnen de top 10 is bitcoin SV (BSV). De nummer 9 altcoin staat 6% in de plus en is $88 waard. De enige daler in de top 10 is een plekje lager te vinden; tezos (XTZ). De altcoin wist de afgelopen periode flink te stijgen maar staat nu een kleine 0,5% in de min. XTZ is daarmee nu $1,5 waard.
De totale marktkapitalisatie steeg de afgelopen 24 uur weer iets verder en staat nu op $191,2 miljard. Houden we dit tegen bitcoins marktkapitalisatie van $130,2 miljard dan komt de bitcoin dominantie uit op 68,2%.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

De afgelopen dagen was de cryptomarkt behoorlijk volatiel. Zo wist bitcoin in korte tijd met $1.000 in waarde te stijgen en kon het na eerder nog de support bij $6.500 aangetikt te hebben, de weerstand bij $7.400 testen.
Na het aantikken van die weerstand corrigeerde bitcoin echter weer een stukje naar beneden en begon het bij de supportzone rondom $7.150 aan een zijwaartse beweging. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.130 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
De supportzone waar de BTC koers zich op dit moment is belangrijk. Mocht de koers hier doorheen zakken dan ligt de volgende belangrijke support pas bij $6.800. Omhoog blijft het grootste obstakel de weerstand bij $7.400, echter bevindt zich bij $7.200 ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) die mogelijk voor weerstand kan zorgen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie