Timo Bult Timo Bult
09/12/2020 08:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2020 08:53

Bitcoin (BTC) en altcoins zetten correctie in, deze prijsniveaus kunnen steun bieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en altcoins zetten correctie in, deze prijsniveaus kunnen steun bieden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De correctie die er al een tijdje aan zat te komen is op dit moment in volle gang bezig. De bitcoin (BTC) koers zakte de afgelopen uren fors in waarde en de vraag is waar de koers support kan gaan vinden. Uiteraard zorgt dit ook bij de altcoins op dit moment voor felle correcties!

Bitcoin (BTC) op weg naar …?

Het lukte de bulls begin deze week niet om bitcoin door de $19.400 te krijgen. Een enkele keer lukte het even om de koers boven deze prijs te krijgen, waarmee een nieuwe all-time high (ATH) werd gevestigd. Maar zoals verwacht was de weerstand daar sterk.
Op 7 december werd de $19.400 voor het laatst getest. Van daaruit begon BTC aan een correctie die de koers nu zo’n 10% heeft laten dalen. Sinds maandag is de koers dus ongeveer $1.800 in waarde gedaald.
Deze correctie was enigszins te verwachten. De afgelopen maanden is bitcoin snel in waarde gestegen, iets wat meestal ook weer gepaard gaat met behoorlijke correcties tot soms wel 30%. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $17.740 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Het eerste niveau dat steun zou kunnen bieden is op dit moment de 200-uurs Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Deze ligt ongeveer op $17.600 en bitcoin is daar dus niet ver van verwijderd. Vervolgens kan de 50-dagen MA bij $16.300 steun bieden. Rond $14.000 ligt de belangrijkste steunzone. Dit is de high van de vorige bull-markt in 2019.

Altcoins onderuit

Met deze correctie van de bitcoin koers is het geen verrassing dat ook de altcoins even flink dippen. Ethereum (ETH) zakt 9,4% in waarde en is nu $537 waard. Ripple (XRP) is met een daling van 15% de hardste daler en nadert zijn belangrijke prijsniveau van $0,50.
Al met al verloren alle cryptocurrencies bij elkaar $30 miljard in waarde. De totale crypto-marktkapitalisatie is op dit moment $530 miljard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie