Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/06/2020 11:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2020 11:11

'Bitcoin (BTC) en andere crypto's ontwikkelen zich tot echte alternatieve valuta's,' aldus professor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) en andere crypto's ontwikkelen zich tot echte alternatieve valuta's,' aldus professor

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Professor Daniel Lacalle, PhD en econoom, is een ervaren fondsbeheerder en auteur van besteseller “Life in the Financial Markets” en “Escape from the Central Bank Trap.” Daarnaast is hij ook nog eens professor global economics op de IE Business School in Madrid. Daarnaast is Dr. Lacalle veel te zien bij nieuws outlets als CNBC, Bloomberg TV, BBC, Hedgeye, Seeking Alpha, Business Insider en meer.
Lacalle heeft onlangs een tweet de wereld ingestuurd waarin hij aangaf dat cryptocurrencies een nieuwe fase van progressie ingaan. Hoewel cryptocurrencies al breed worden geaccepteerd als een van de beleggingscategorieën, zijn ze klaar voor een belangrijkere rol.


In de tweet geeft hij aan dat cryptocurrencies zichzelf daadwerkelijk aan het vestigen zijn voor alternatieve valuta’s. Lacalle gebruikte in zijn tweet grafieken van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).
Hoewel Lacalle aangeeft wel erin te geloven en denkt dat de cryptomarkt nog sterk kan groeien, zegt hij ook dat er wel moet gebeuren voordat de adoptie van cryptocurrencies als financieel instrument compleet is.
In 2020  hebben we via verschillende manieren kunnen zien dat cryptocurrencies zich binnen de “echte” economie aan vestigen is. Zo waren cryptocurrencies vaak het gesprek van de dag bij traditionele financiële nieuws-outlets en is er ook veel veranderd op het gebied van de regulering.
Zo zagen we niet zo lang geleden dat Paul Tudor Jones aangaf met zijn fonds in bitcoin te willen investeren. In een CNBC interview gaf hij aan ongeveer 2% van zijn fonds hierin te willen stoppen. Dit staat gelijk aan ongeveer $100 miljoen in bitcoin. Jones gaf aan:

“Elke dag die bitcoin overleeft, zal het vertrouwen erin toenemen”

Ook deed Robert Kiyosaki, investeerder en auteur van ‘Rich Dad, Poor Dad’, uitspraken over bitcoin en is ondertussen bitcoin voorstander geworden. Kiyosaki ging zelfs zo ver dat hij miljardair Warren Buffet bekritiseerde voor het niet geloven in Bitcoin.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie