Kevin Schijven Kevin Schijven
24/09/2020 19:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2020 19:36

Bitcoin (BTC) en crypto bedrijven staan in een rij om met ons samen te werken, zegt Visa

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto bedrijven staan in een rij om met ons samen te werken, zegt Visa

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Forbes interviewde onlangs betaalgigant Visa over de cryptocurrency-markt. Forbes sprak met Terry Angelos, SVP van de financiële technologie (fintech) afdeling bij Visa, en Cuy Sheffield, hoofd van de crypto afdeling bij Visa.


De twee leidinggevenden onthullen dat Visa meerdere producten aan het bouwen is met blockchain-technologie, alsmede dat Visa al nauw met andere crypto-bedrijven samenwerkt.

We hebben nauwe relaties met een aantal van de meest toonaangevende crypto-wallet en -exchanges, en we helpen hen toegang te krijgen tot ons netwerk van meer dan 60 miljoen handelaren.

Volgens de twee is er een behoorlijke toename te zien van crypto-bedrijven die willen samenwerken met Visa. Ongeveer 25 bedrijven bevinden zich al in verschillende ontwikkelingsstadia bevinden bij Visa, al worden ze niet bij naam genoemd.
Wel wordt Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, benoemd. Coinbase is momenteel het enige cryptobedrijf dat een “kernlid” is van Visa, maar er staan mogelijk nog een paar in de wachtrij, zegt Angelos.
Daarnaast wordt ook Cred benoemd, een soort crypto-leenplatform. Cred heeft zich onlangs bij het “Fast Track” programma van Visa aangesloten, bedoeld voor bedrijven die zo snel mogelijk gebruik willen maken van de diensten die Visa biedt.
Visa maakt overigens de volgende onderscheid tussen “cryptocurrencies” en “digitale valuta:”

We beschouwen cryptocurrencies als activa die native worden uitgegeven op een blockchain, terwijl we digitale valuta in grote lijnen definiëren als getokenizeerde versies van fiat, zoals wat Coinbase en Circle doen met USDC. De meeste van onze crypto cliënten vallen in de laatste categorie.

Verder kondigt Sheffield aan dat Anchorage vooralsnog het enige bedrijf is waar Visa direct in heeft geïnvesteerd:

Anchorage is de enige openbare investering die we rechtstreeks in digitale activa hebben gedaan. We denken dat het bedrijf een fundamentele beveiligingsinfrastructuur biedt die van cruciaal belang zal zijn om digitale valuta te ontwikkelen en te gebruiken.

Vorig jaar sloot Visa aan bij de Libra Association, maar verliet het consortium van Facebook weer vlak daarna. Sheffield meldt dat Visa geen plannen heeft om zich “exclusief” bij een groep aan te sluiten. Het bedrijf wil “agnostisch” blijven en geen “winnaar kiezen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement