Bitcoin (BTC) en crypto bedrijven staan in een rij om met ons samen te werken, zegt Visa

Forbes interviewde onlangs betaalgigant Visa over de cryptocurrency-markt. Forbes sprak met Terry Angelos, SVP van de financiële technologie (fintech) afdeling bij Visa, en Cuy Sheffield, hoofd van de crypto afdeling bij Visa.

De twee leidinggevenden onthullen dat Visa meerdere producten aan het bouwen is met blockchain-technologie, alsmede dat Visa al nauw met andere crypto-bedrijven samenwerkt.

We hebben nauwe relaties met een aantal van de meest toonaangevende crypto-wallet en -exchanges, en we helpen hen toegang te krijgen tot ons netwerk van meer dan 60 miljoen handelaren.

Volgens de twee is er een behoorlijke toename te zien van crypto-bedrijven die willen samenwerken met Visa. Ongeveer 25 bedrijven bevinden zich al in verschillende ontwikkelingsstadia bevinden bij Visa, al worden ze niet bij naam genoemd.

Wel wordt Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, benoemd. Coinbase is momenteel het enige cryptobedrijf dat een “kernlid” is van Visa, maar er staan mogelijk nog een paar in de wachtrij, zegt Angelos.

Daarnaast wordt ook Cred benoemd, een soort crypto-leenplatform. Cred heeft zich onlangs bij het “Fast Track” programma van Visa aangesloten, bedoeld voor bedrijven die zo snel mogelijk gebruik willen maken van de diensten die Visa biedt.

Visa maakt overigens de volgende onderscheid tussen “cryptocurrencies” en “digitale valuta:”

We beschouwen cryptocurrencies als activa die native worden uitgegeven op een blockchain, terwijl we digitale valuta in grote lijnen definiëren als getokenizeerde versies van fiat, zoals wat Coinbase en Circle doen met USDC. De meeste van onze crypto cliënten vallen in de laatste categorie.

Verder kondigt Sheffield aan dat Anchorage vooralsnog het enige bedrijf is waar Visa direct in heeft geïnvesteerd:

Anchorage is de enige openbare investering die we rechtstreeks in digitale activa hebben gedaan. We denken dat het bedrijf een fundamentele beveiligingsinfrastructuur biedt die van cruciaal belang zal zijn om digitale valuta te ontwikkelen en te gebruiken.

Vorig jaar sloot Visa aan bij de Libra Association, maar verliet het consortium van Facebook weer vlak daarna. Sheffield meldt dat Visa geen plannen heeft om zich “exclusief” bij een groep aan te sluiten. Het bedrijf wil “agnostisch” blijven en geen “winnaar kiezen.”

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€31.018,20 Kopen
1
Bitvavo
€30.485,00 Kopen
2
Litebit
€30.779,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.831,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...