Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en crypto bedrijven staan in een rij om met ons samen te werken, zegt Visa

Forbes interviewde onlangs betaalgigant Visa over de cryptocurrency-markt. Forbes sprak met Terry Angelos, SVP van de financiële technologie (fintech) afdeling bij Visa, en Cuy Sheffield, hoofd van de crypto afdeling bij Visa.

- Advertentie -

De twee leidinggevenden onthullen dat Visa meerdere producten aan het bouwen is met blockchain-technologie, alsmede dat Visa al nauw met andere crypto-bedrijven samenwerkt.

We hebben nauwe relaties met een aantal van de meest toonaangevende crypto-wallet en -exchanges, en we helpen hen toegang te krijgen tot ons netwerk van meer dan 60 miljoen handelaren.

Volgens de twee is er een behoorlijke toename te zien van crypto-bedrijven die willen samenwerken met Visa. Ongeveer 25 bedrijven bevinden zich al in verschillende ontwikkelingsstadia bevinden bij Visa, al worden ze niet bij naam genoemd.

Wel wordt Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, benoemd. Coinbase is momenteel het enige cryptobedrijf dat een “kernlid” is van Visa, maar er staan mogelijk nog een paar in de wachtrij, zegt Angelos.

Daarnaast wordt ook Cred benoemd, een soort crypto-leenplatform. Cred heeft zich onlangs bij het “Fast Track” programma van Visa aangesloten, bedoeld voor bedrijven die zo snel mogelijk gebruik willen maken van de diensten die Visa biedt.

Visa maakt overigens de volgende onderscheid tussen “cryptocurrencies” en “digitale valuta:”

We beschouwen cryptocurrencies als activa die native worden uitgegeven op een blockchain, terwijl we digitale valuta in grote lijnen definiëren als getokenizeerde versies van fiat, zoals wat Coinbase en Circle doen met USDC. De meeste van onze crypto cliënten vallen in de laatste categorie.

Verder kondigt Sheffield aan dat Anchorage vooralsnog het enige bedrijf is waar Visa direct in heeft geïnvesteerd:

Anchorage is de enige openbare investering die we rechtstreeks in digitale activa hebben gedaan. We denken dat het bedrijf een fundamentele beveiligingsinfrastructuur biedt die van cruciaal belang zal zijn om digitale valuta te ontwikkelen en te gebruiken.

Vorig jaar sloot Visa aan bij de Libra Association, maar verliet het consortium van Facebook weer vlak daarna. Sheffield meldt dat Visa geen plannen heeft om zich “exclusief” bij een groep aan te sluiten. Het bedrijf wil “agnostisch” blijven en geen “winnaar kiezen.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.075,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.104,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.140,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.168,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.267,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.267,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.075,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.104,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.140,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.168,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...