Timo Bult Timo Bult
09/04/2021 10:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2021 10:40

‘Bitcoin (BTC) en crypto hebben omslagpunt bereikt, een nieuw hoofdstuk in traditionele financiën’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto hebben omslagpunt bereikt, een nieuw hoofdstuk in traditionele financien

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met bitcoin (BTC) en crypto dat steeds meer mainstream wordt, hebben we nu een omslagpunt bereikt. Dat zegt Tom Jessop van de grote Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity. Crypto is volgens hem een nieuw hoofdstuk van de traditionele financiële wereld, aldus het hoofd van de crypto-afdeling van het bedrijf tegen MarketWatch.

“Ik denk dat we een omslagpunt hebben bereikt. Ik denk dat je de opgebouwde ervaring hebt van nu ongeveer 12 jaar waarin de Bitcoin-blockchain operationeel is sinds het genesis block begin 2009. En de pandemie was eerlijk gezegd een katalysator voor institutionele adoptie, en met name Bitcoin en het verhaal, of use-case, rond digitaal goud. Vooral in een situatie waarin we ongekende monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen van centrale banken en regeringen hebben gezien als reactie op de pandemie,”

Bitcoin wordt vaker het digitale goud genoemd. Het is net zoals goud schaars en de instroom van nieuwe BTC neemt net als bij goud gedurende de komende jaren af. Bij goud neemt dit af doordat er steeds minder goud in de grond zit om te delven, bitcoin simuleert dit effect door elke vier jaar de beloning voor bitcoin miners te halveren.

Dit steeds sterker wordende imago gecombineerd met de huidige situatie in de wereld maakt dat crypto steeds volwassener zal worden. Jessop haalt hierbij de feiten aan dat de rentepercentages in de traditionele wereld erg laag zijn en dat er vergaande monetaire maatregelen nodig zijn om de economie op de been te houden.

Zo pompten de Verenigde Staten het afgelopen jaar $6 biljoen hun economie in. Een groot deel daarvan werd met de printer bij de centrale bank uit het niets aangemaakt. Kortom, veel beleggers en bedrijven verwachten dat de inflatie toe zal nemen waar crypto nu een uitkomst lijkt te bieden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie