Kevin Schijven Kevin Schijven
11/05/2021 08:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2021 08:19

Bitcoin (BTC) en dogecoin (DOGE) koersen dalen in roodkleurende markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en dogecoin (DOGE) koersen dalen in roodkleurende markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenochtend zagen we nog een mooie groene markt, maar vandaag kleurt de boel behoorlijk rood. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bereikte gisteren nog even $2,6 biljoen, maar is daarna met zo’n 8% gedaald naar $2,4 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) lag gisterenochtend nog tegen $60.000 aan, en de koers begon er eindelijk weer bullish uit te zien. Daarna daalde bitcoin echter behoorlijk hard. De koers kwam vanochtend weer onder $55.000 uit na een daling van ongeveer 8%. Op het moment van schrijven klimt de koers weer richting $56.000, maar de pieken en dalen komt steeds lager uit en een verdere daling vandaag zou geen verassing zijn.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) bereikte gisterenavond een nieuwe all-time high (ATH) van ongeveer $4.220. Kort daarna dipte de koers echter ook omlaag met zo’n 6,5% van $4.150 naar $3.880. In de nacht slingerde ether tussen $3.850 en $4.100 heen en weer en voor het eerst in weken ziet het er naar uit dat de ether koers wellicht vandaag niet weer een nieuw record zal behalen.

Ripple (XRP)

XRP (XRP) kwam gisterenochtend bij $1,61 uit, maar begon toen te dalen. In de avond dipte de koers even hard omlaag naar $1,32. Dat is een daling van maar liefst 18%. Daarna herstelde de koers iets en in de nacht bleef XRP tussen $1,38 en $1,44 schommelen.

Dogecoin (DOGE)

Ook Dogecoin (DOGE) verloor weer veel in waarde. Zondag zakte DOGE met bijna 40% na het gastoptreden van Elon Musk bij SNL en daalde van een nieuwe ATH van $0,72 naar $0,44. Aan het eind van de dag herstelde de Dogecoin koers naar $0,58, maar gisteren zakte deze weer naar $0,42 met een daling van 17,5%. Gedurende nacht bleef Dogecoin tussen $0,44 en $0,49 hangen.

Veel dalers

Helaas zien we veel crypto vandaag in het rood staan. VeChain (VET), Solana (SOL), Chiliz (CHZ), Enjin (ENJ) en Holo (HOT) zijn met zo’n 10% gedaald. Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), Bitcoin Cash (BCH), Chainlink (LINK), Venus (VXS), Zilliqa (ZIL), Tron (TRX), NEO (NEO), Fantom (FTM), Tezos (XTZ) staan allemaal zelfs ongeveer 11 tot 12% in de min. Cosmos (ATOM), Sushi (SUSHI), Ontology (ONT), EOS (EOS), OMG Network (OMG), Ethereum Classic (ETC) en Qtum (QTUM) hebben zelfs 15% of meer van hun waarde verloren. ICON (ICX) is de grootste verliezer vandaag en staat 18% in de min.

Enkele stijgers

Toch zijn er ook nog enkele stijgers vandaag op de markt te zien. Exchange tokens als Leo Token (LEO) en Huobi Token (HT) staan ongeveer 17% in de plus. De grootste stijger vandaag is Yearn.Finance (YFI), die zelfs meer dan 20% in de plus staat en zojuist een nieuwe ATH vestigde rond $67.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie