Timo Bult Timo Bult
28/09/2021 08:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2021 08:14

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) koersen dalen na afwijzing bij weerstand, deze altcoin stijgt alsnog flink!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) koersen dalen na afwijzing bij weerstand, deze altcoin stijgt alsnog flink

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft de weerstand bij $44.000 niet kunnen breken gisteren en de koers is daardoor opnieuw aan het dalen. Op het moment van schrijven nadert bitcoin een belangrijke steunzone en blijft de grote vraag of we hier stand gaan houden, of dat we alsnog een trede lager dalen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers kan weerstand niet breken

Aan het begin van vorige week zag het er allemaal nog aardig goed uit. De koers kon een stijging neerzetten nadat de support-zone bij $40.000 bereikt werd. Deze zone fungeerde als een springplank voor een stijging van uiteindelijk ongeveer 14% naar $45.000. Het nieuws dat China crypto-transacties gaat verbieden gooide echter roet in het eten.

Bitcoin daalde hierdoor weer terug tot aan $41.000. Deze steunzone houdt nu sinds 21 september stand, maar bitcoin blijft er wel dicht bij in de buurt. De situatie blijft daarmee onzeker en ook de afgelopen uren is bitcoin opnieuw afgedaald. De koers nadert nu de eerdergenoemde steunzone opnieuw.

Voor de bulls is het zaak om in deze regio opnieuw een hogere low neer te zetten. Duidelijk is dat er voor nu in ieder geval geen duidelijke richting is met omhoog bij $44.000 sterke weerstand, maar omlaag dus die support waar de koers tot nu toe stand wist te houden.

Advertentie

Ethereum (ETH) afgewezen bij $3.000

Ook de top 10 altcoins kleuren vandaag rood. Ethereum (ETH) leek gisteren nog goede zaken te doen nadat ETH boven de $3.000 wist te stijgen. Maar dit is uiteindelijk alsnog uitgedraaid op een afwijzing. De ETH prijs staat op dit moment 6,4% in het rood en komt hiermee uit op een waarde van $2.902.

Cardano (ADA) staat 5% in de min en komt hierdoor weer op de 4e plek terecht. Tether (USDT) haalt de altcoin weer in op basis van marktkapitalisatie nu ADA langzaam richting de $2 zakt. De altcoin in de rest van de top 10 dalen met vergelijkbare percentages.

Uiteraard zijn er alsnog wat stijgers te vinden wanneer we uitzoomen. Zo staat fantom (FTM) 7% in de plus. FTM is hiermee een van de uitblinkers van dit moment. Desalniettemin daalt de totale marktkapitalisatie met 5% in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,85 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie