Timo Bult Timo Bult
07/08/2020 06:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2020 06:22

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) stoeien nog steeds met deze prijsniveaus, deze altcoin stijgt hard!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) stoeien nog steeds met deze prijsniveaus, deze altcoin stijgt hard!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur hebben bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nieuwe pogingen gedaan om de voor hun belangrijke prijsniveaus te doorbreken. Vooralsnog is het de bulls niet gelukt om de koersen hier doorheen te drukken. Bitcoin cash (BCH) kan daarentegen flink stijgen!

Bitcoin (BTC) koers heeft moeite met $11.900

Op 2 augustus kon de BTC koers nog boven de $12.000 stijgen waarna de crash terug naar $10.500 roet in het eten gooide. Bitcoin kon echter weer goed herstellen en steeg zodoende weer boven de $11.300.
Veel traders hoopten op een nieuwe test van de $12.000 echter lijkt bitcoin nu op weerstand te stuiten bij $11.900. Wel lijkt het erop dat er binnenkort duidelijkheid zal komen welken richting de bitcoin koers op zal gaan.
De koers vormt namelijk een stijgend driehoekspatroon. Zo’n patroon wordt gevormd wanneer de koers weerstand ondervindt en dus gelijke highs neerzet, maar hogere lows vormt. Mocht bitcoin onderuit dit patroon zakken dan zou het een goede zaak zijn als er support gevonden kan worden bij $11.300, een eerdere weerstandszone.
Bij een uitbraak omhoog lonkt natuurlijk die $12.000. Die zou bij uitbraak uit dit patroon getest kunnen gaan worden. Bij doorbraak van dit prijsniveau zou een flinke versnelling plaats kunnen vinden richting nieuwe jaarlijkse hoogtepunten.
Op de uurlijkse grafiek is echter wel een bearish signaal te zien. Daar laat de Relative Strength Index (RSI) een neerwaartse trend zien terwijl de bitcoin koers dus over het algemeen in een opwaartse trend zit. Dit kan erop duiden dat de bulls wat kracht aan het verliezen zijn in hun poging om verder door te breken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.793 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Ethereum (ETH) treft bij $400 weerstand

De ethereum koers treft bij $400 eigenlijk hetzelfde lot als bitcoin. Sinds 2 augustus proberen de bulls ETH door de $400 te breken. Tot op heden zijn deze pogingen echter altijd gestrand bij of vlak boven $400.
Ook ETH vormt een stijgend driehoekspatroon waarmee het op een zeker moment geen kant meer op kan. De grote vraag blijft natuurlijk of die $400 dan toch eindelijk gebroken gaat worden. Het antwoord op die vraag komt mogelijk al snel aangezien ethereum al aardig ver in de punt van het patroon zit. Ethereum is op dit moment $394,50 waard op Coinbase.
Tot slot kijken we naar de rest van de top 10. De grootste stijger is daar op het moment van schrijven bitcoin cash, dat 9,5% in het groen staat en nu $318,70 waard is. De grootste daler is Binance coin (BNB). De nummer 10 staat 1,3% in de min en is $22,61 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie