Timo Bult Timo Bult
16/04/2020 18:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2020 18:53

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) Trust investeringen meer dan verdubbeld in Q1, aldus Grayscale

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) Trust investeringen meer dan verdubbeld in Q1, aldus Grayscale

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale, een investeringsmaatschappij die in digitale activa investeert, heeft nu 1,7 procent van het totaal aantal bitcoin (BTC) in omloop in bezit. De toename in het bezit vloeit voort uit een record aan nieuwe investeringen in de investeringsproducten van het bedrijf. Dit schrijft Grayscale in zijn onlangs verschenen kwartaalrapport.
De afgelopen maanden heeft het fonds steeds meer bitcoin verzameld. In maart 2019 bestond het Bitcoin Trust van Grayscale nog uit ongeveer 1,2 procent van alle bitcoin in omloop. Nu is Grayscale’s voorraad gestegen naar ongeveer 1,7 procent van het totaal.
Naast het Bitcoin Trust-fonds heeft Grayscale ook andere investeringsproducten zoals het Grayscale Ethereum Trust en het Bitcoin Cash Trust. Al met al werd er in Q1 2020 $503,7 miljoen in de producten van Grayscale geïnvesteerd, een record:

Grootste kwartaalstijging in de geschiedenis van Grayscale: Grayscale haalde $503,7 miljoen op in 1Q20, bijna het dubbele van het vorige kwartaal; $254,8 miljoen in 3Q19. Nieuwe investeerders waren goed voor $160,1 miljoen aan nieuwe instroom. Grayscale Bitcoin Trust en Grayscale Ethereum Trust kenden beide een recordinstroom van respectievelijk $388,9 miljoen en $110,0 miljoen per kwartaal.

De toename in investeringen is opvallend stelt Grayscale, gezien het overheersende “risk-off” sentiment op de markt. Dit houdt in dat investeerders over het algemeen minder risico’s nemen mede als gevolg van het coronavirus:

Veel van onze investeerders beschouwen digitale activa als een investeringskans op middellange tot lange termijn en een kerncomponent van hun investeringsportefeuilles. Ze gebruiken koersdalingen tactisch om hun blootstelling aan de activaklasse te vergroten, wat ze nu het snelst doen in de geschiedenis van Grayscales. De instroom op kwartaalbasis is meer dan verdubbeld tot $503,7 miljoen, wat aantoont dat de vraag nieuwe piekniveaus bereikt, zelfs in een “risk off”-omgeving.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie