Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en goud krijgen rake klappen door stijgende dollar

Na een harde val blijkt de meerjarige ondersteuning van de dollar toch te sterk te zijn om te doorbreken. Dit resulteerde in een nagenoeg directe daling van zowel bitcoin (BTC) als goud. Daarbovenop zorgt de waarschuwing van de Europese Centrale Bank (ECB) over de in waarde toenemende euro ook dat de dollar steeg in waarde.

Als de dollar-waarde stijgt, daalt de waarde van BTC ten opzichte van de dollar. Hierdoor is er dus een negatieve reactie van cryptocurrencies en goud te zien tegenover de stijgende fiat.

- Advertentie -

Sinds de dollar vanaf de maandelijkse opening op 1 september toenam, daalde de prijs van Bitcoin van $12.086 tot slechts $10.470. Goud zag een vergelijkbare reactie en daalde de afgelopen twee dagen met bijna 1,8%.

Op de korte termijn verwachten analisten over het algemeen dat het momentum van de dollar zal versterken, mede-dankzij de ECB. Deze week meldde de bank dat ze de stijgende euro willen compenseren door de export te beheersen en meer monetaire stimuleringsmaatregelen aan te moedigen.

Op korte termijn zou het temperen van de euro ertoe kunnen leiden dat de dollar stijgt, wat mogelijk verkoopdruk zal uitoefenen op bitcoin en goud. Een sterke reactie van de ECB wanneer de euro verder hersteld is volgens Akera Macrostrateeg, Viraj Patel, zeer waarschijnlijk.

Volgens de pseudonieme handelaar, Trader XO, is het herstel van de support slecht nieuws voor crypto. Als de dollar index naar de volgende weerstand stijgt met meer dan 94,5 punten, kan dit ervoor zorgen dat het momentum van BTC vertraagt; Door het herstel van de dollar, blijven crypto-handelaren voorlopig bearish.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.220,87 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.220,87 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...