Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) en goud worden gezien als favorieten voor prijsstijgingen in 2020

Bitcoin (BTC) en goud worden gezien als favorieten voor prijsstijgingen in 2020

- Advertentie -

Volgens Bloomberg analist, Mike McGlone, zal de pandemie, die vooralsnog geen einde in het vooruitzicht heeft, de interesse en potentie van bitcoin (BTC) blijven voeden. Dankzij de economische onrust en handelingen vanuit de overheid en centrale banken zoeken veel mensen hun heil in andere waarde posten.

Toch ziet het er op dit moment niet al te rooskleurig uit. Voor korte duur bereikte de koers de mijlpaal $10.000, waarna het terugviel op support rond de $9.000. Maar ook het supportniveau van $9.000, dat McGlone een ‘base-building support’ noemt, heeft het lastig. De koers valt namelijk terug naar $8.800 doordat bearish traders langzaam meer gebied winnen.

Ook Glassnode merkt de recente prijsdaling op en zegt dat dit samen met verzwakkende fundamentals weer zou kunnen leiden tot het betreden van een bearmarket.

Toch is er ook positief nieuws. Zo zijn de 50 Bitcoins van vermoedelijk Satoshi Nakamoto voor het eerst in 11 jaar verplaatst, en is de cumulatieve marktkapitalisatie van alle stablecoins nu gestegen tot $10 miljard.

Het bewijs van digitaliserende valuta is dan ook goed te zien in de prestaties van Tether (USDT) die elke andere stablecoins overtreft en nu als de op twee na grootste munt een circulerend aanbod heeft van bijna $9 miljard. McGlone gelooft dan ook dat de stablecoins de prijs van bitcoin ondersteunen, al heeft recent onderzoek aangetoond dat deze niet de bitcoin-prijs manipuleert.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.560,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.284,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.331,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.335,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.384,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...