Rico Engelbarts
27/05/2020 06:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2020 06:19

Bitcoin (BTC) en goud worden gezien als favorieten voor prijsstijgingen in 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en goud worden gezien als favorieten voor prijsstijgingen in 2020

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Bloomberg analist, Mike McGlone, zal de pandemie, die vooralsnog geen einde in het vooruitzicht heeft, de interesse en potentie van bitcoin (BTC) blijven voeden. Dankzij de economische onrust en handelingen vanuit de overheid en centrale banken zoeken veel mensen hun heil in andere waarde posten.


Toch ziet het er op dit moment niet al te rooskleurig uit. Voor korte duur bereikte de koers de mijlpaal $10.000, waarna het terugviel op support rond de $9.000. Maar ook het supportniveau van $9.000, dat McGlone een ‘base-building support’ noemt, heeft het lastig. De koers valt namelijk terug naar $8.800 doordat bearish traders langzaam meer gebied winnen.
Ook Glassnode merkt de recente prijsdaling op en zegt dat dit samen met verzwakkende fundamentals weer zou kunnen leiden tot het betreden van een bearmarket.
Toch is er ook positief nieuws. Zo zijn de 50 Bitcoins van vermoedelijk Satoshi Nakamoto voor het eerst in 11 jaar verplaatst, en is de cumulatieve marktkapitalisatie van alle stablecoins nu gestegen tot $10 miljard.
Het bewijs van digitaliserende valuta is dan ook goed te zien in de prestaties van Tether (USDT) die elke andere stablecoins overtreft en nu als de op twee na grootste munt een circulerend aanbod heeft van bijna $9 miljard. McGlone gelooft dan ook dat de stablecoins de prijs van bitcoin ondersteunen, al heeft recent onderzoek aangetoond dat deze niet de bitcoin-prijs manipuleert.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie