Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) en Lightning Network worden toegankelijker voor Afrikanen dankzij SpaceBOX

Chimezie Chuta, CEO van BlockSpace Technologies Africa en oprichter van Blockchain Nigeria Group, wil het gemakkelijker maken voor Afrikanen om deel te nemen aan het Bitcoin (BTC) netwerk.

Verreweg de meeste Bitcoin Lightning Network nodes bevinden zich in de Verenigde Staten en Europa. Naar schatting zijn er maar 8 in heel Afrika te vinden en een daarvan wordt beheerd door Chuta in Nigeria.

- Advertentie -

Volgens Chuta is bitcoin de beste manier om financieel onafhankelijk te worden, maar het beheren van een Lightning Network node is ingewikkeld en voor veel Afrikanen vrijwel ontoegankelijk. Daar wil Chuta dus verandering inbrengen.

Blockspace Technologies brengt voor dit doeleinde de SpaceBOX uit. De SpaceBOX is een volledig hardware pakket waarmee het dus gemakkelijker wordt om zelf een Lightning Network te draaien. Het apparaat bevat de volgende componenten:

  • Raspberry Pi Model 4B 2GB
  • Pimoroni Fan Shim
  • 32GB SD Card
  • 1TB Hard Drive
  • 5″ LCD
  • Raspberry Pi Model 4B 4GB
  • 1TB SSD

De SpaceBOX kost ₦210.000 Nigeriaanse niara, of $541. Chuta meldt het volgende in een interview met Coindesk:

Ik denk dat dit veel mensen in regio’s met lage inkomens in de wereld zal helpen om deel uit te maken van het Bitcoin-ecosysteem. Afgezien van handel en speculatie, lijkt Afrika geen vertegenwoordiging te hebben.

Chuta hoopt de komende zes maanden minstens 250 stuks verkopen. Er zijn tot dusver zeven bestellingen geplaatst. De SpaceBOX wordt daarnaast ook geleverd met een zonnepaneelkit. Een groot aantal mensen in Afrika, vooral ten zuiden van de Sahara, heeft maar beperkt toegang tot elektriciteit. Chuta zegt hierover:

Dit gebrek aan reguliere elektriciteit heeft de meeste bitcoin-enthousiasten op het continent de mogelijkheid ontnomen om als miners of node beheerders deel te nemen aan de wereldwijde bitcoin-industrie van miljarden dollars.

Door een betaalbare zonne-energiekit te integreren in de werking van bitcoin-nodes, verwachten we dat veel meer mensen over de hele wereld, vooral Afrikanen, kunnen deelnemen.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.067,33 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.067,33 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...