Rico Engelbarts
28/07/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 10:08

Bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en crypto-betalingen op Twitch krijgen 10% korting

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en crypto-betalingen op Twitch krijgen 10% korting

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het grootste live-streaming platform Twitch met meer dan 15 miljoen dagelijkse gebruikers heeft onlangs de knoop doorgehakt en besloten gebruikers een korting te geven als zij betalen met cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Gebruikers krijgen een korting van 10% bij het afrekenen.
Twitch lanceerde in 2011 en groeide vervolgens sterk. Het aantal gebruikers stond in 2015 op 55 miljoen. Amazon deed toen een bod van $970 miljoen, Twitch ging daar op in en accepteerde het bod. Het platform is het populairst onder gamers.
Naast games biedt het platform nog meer vormen van entertainment. Het bedrijf, wat nu beheert wordt door Amazon, heeft zijn concurrentie ver achter zich gelaten. Met meer dan 27.000 partners en 2,2 miljoen maandelijkse streamers zijn ze veruit de grootste partij. Gebruikers die een abonnement bij een streamer afnemen krijgen op het platform een aantal voordelen zoals emoticons, badges en toegang tot een chat die alleen voor abonnees is. Deze dienst is het leven in geroepen om content creators op Twitch te kunnen ondersteunen.
Middels Bitpay’s systeem is het vanaf heden mogelijk om betalingen te doen met cryptocurrencies. Ze accepteren momenteel, bitcoin, bitcoin cash (BCH), XRP (XRP), ethereum (ETH) en vier grote stablecoins, GUSD, PAX, USDC en BUSD. De directeur van de afdeling marketing van Bitpay reageerde het volgende:

“Er zijn steeds meer partijen die interesse tonen in het gebruik van cryptocurrencies als een promotionele manier van betalen. Twitch is momenteel de grootste partij die zich mengt in deze trend.”

Microsoft accepteerde eerder ook al bitcoin betalingen, deze kon je dan uitgegeven in de Xbox store. Om op Twitch gebruik te kunnen maken van je korting hoef je slechts op ‘Pay with Bitpay’ te klikken, de korting wordt automatisch verrekend.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie