Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange-traded product (ETP) wordt genoteerd op Duitse aandelenbeurs Deutsche Börse

‘s Werelds eerste centrally cleared bitcoin (BTC) exchange-traded product (ETP) wordt later deze maand genoteerd op het handelsplatform van Deutsche Börse. Dat kondigt de ETC Group, een Britse financiële dienstverlener, aan in een persbericht op 9 juni.

De ETP, genaamd de Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), wordt genoteerd op XETRA, de digitale tak van Deutsche Börse. Deutsche Börse is de eigenaar van de grootste aandelenbeurs in Duitsland: de Frankfurter Wertpapierbörse.

- Advertentie -

Het bitcoin-product zal de prijs van bitcoin (BTC) volgen en wordt 100% ondersteund door de cryptocurrency. Het zal ook toegankelijk zijn voor handelaren uit het Verenigd Koninkrijk, Italië en Oostenrijk.

‘Centrally cleared’ houdt in dat het product ondersteund wordt door een Central Counterparty (CCP), oftewel een centrale tegenpartij. Een CCP is een partij betrokken bij de afwikkelingen van derivaten op Europese markten die zich tussen de koper en verkoper plaatst om zo het risico voor beide partijen te verkleinen. Het is de eerste keer dat een dergelijk crypto product op deze manier ondersteund wordt.

Tevens heeft de ETP de goedkeuring ontvangen van de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), de Duitse financiële toezichthouder. BaFin erkende eerder dit jaar cryptocurrencies voor het eerst als financiële instrumenten.

Het voordeel van dit soort financiële producten is dat het gemakkelijk voor institutionele investeerders wordt om de cryptomarkt te betreden. Ze hoeven geen wallets op te zetten, keys te bewaren of op ongereguleerde exchanges te handelen. Bradley Duke, CEO van de ETC Group, zegt:

De crypto-sector wordt tegengehouden door zorgen over complexiteit, toegankelijkheid en governance. Met BTCE brengen we Bitcoin naar de reguliere en gereguleerde financiële markten. Beleggers krijgen de voordelen van het handelen in en het bezit van Bitcoin via een gereguleerde beveiliging, terwijl ze de optie hebben om Bitcoin in te wisselen als ze daarvoor kiezen.

In de VS wachten ze nog steeds op de goedkeuring van een bitcoin exchange-trade fund (ETF) door de Securities and Exchange Commission (SEC).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,52 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,52 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...