Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) faalde als veilige haven door manipulatie door bots, stelt hoogleraar financiën

Het zal je niet ontgaan zijn, de uitbraak COVID-19 en de daaropvolgende pandemie zorgde dit jaar voor behoorlijk wat chaos. Niet alleen in het dagelijks leven of op het terras, maar ook op de financiële markten. Maart was een van de slechtste maanden voor de financiële markten. Aandelen en crypto zagen hun waarde verdampen in enkele dagen.

Bitcoin (BTC) zag zijn waarde dalen van $9.100 naar minder dan $4.000 en ook goud was als safe haven niet veilig en zag zijn waarde dalen van $1.700 naar $1.450. Dat beide posten hun waarde zagen verliezen was dan ook een hele grote verrassing. In tijden van onzekerheid wordt er namelijk juist verwacht dat safe havens, veilige havens, onbewogen blijven. Het onderzoeksteam van de University of Sussex geeft “intense en grootschalige manipulaties” dan ook de schuld voor de verwarring.

“Bitcoin is naar beneden gedreven door een aantal vrij voor de hand liggende manipulatie bots die zich op de niet-gereguleerde crypto exchanges bevinden, waaronder BitMEX.”

- Advertentie -

Aldus Carol Alexander, hoogleraar financiën. Volgens het rapport zijn het vooral de houders van de Amerikaanse valuta en aandelen die profiteren van zulke aanvallen op de crypto markt.

De vraag naar de dollar is namelijk de laatste tijd toegenomen, omdat sommigen van mening zijn dat de Amerikaanse financiële markt de oplossing is tot het overleven ​​van de moeilijke economische tijd. Toch kan dit op lange termijn juist het tegengestelde zijn. De Amerikaanse econoom en crypto-criticus Peter Schiff merkte onlangs op dat het drukken van zulke grote bedragen de waarde van de USD zou kunnen verlagen. Nog alarmerender was dat hij waarschuwde dat deze tegenmaatregelen zelfs tot hyperinflatie zouden kunnen leiden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.412,56 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.303,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.345,04 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.367,85 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.373,43 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...