Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2021 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 14:35

Bitcoin (BTC) fondsen zien enorme instroom, ook solana (SOL) producten blijven het goed doen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fondsen zien enorme instroom, ook solana (SOL) producten blijven het goed doen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) investeringsproducten zijn weer terug in de smaak bij institutionele investeerders. Volgens CoinShares is maar liefst $225 miljoen naar bitcoin fondsen gegaan afgelopen week:

Gedurende zomer zagen cryptocurrency producten maandenlang een netto uitstroom. Eind augustus kwam een eind aan deze trend en inmiddels zien crypto producten alweer acht weken op rij een netto instroom. Maar liefst $638 miljoen stroomde fondsen in deze periode binnen.

Eerder waren het nog vooral altcoins die voor een netto positief zorgde, maar nu is de trend overgeslagen naar bitcoin. Bitcoin fondsen ontvingen afgelopen week maar liefst $225 miljoen terwijl het totaal maar ietsjes hoger uitkomt, namelijk met $226,2 miljoen.

Dat komt doordat ethereum (ETH) fondsen deze week een netto uitstroom zien van $13,6 miljoen. Ook ripple (XRP) producten zien een kleine uitstroom van $0,6 miljoen en polkadot (DOT) van $2,1 miljoen

Daarentegen blijven solana (SOL) producten populair onder institutionele investeerders. SOL fondsen zagen afgelopen week een instroom van $12,5 miljoen. Dat is echter wel een afname vergeleken met de $50 miljoen die een maand geleden nog naar SOL producten ging. Ook cardano (ADA) ziet een kleine netto instroom van $3 miljoen.

Volgens Coin Shares beheren cryptocurrency fondsen nu maar liefst $67 miljard in totaal, dat is nog maar 5% verwijderd van de all-time high (ATH). De grootste reden voor deze groei zijn de recente koersstijgingen.

Coin Shares denkt dat bitcoin weer in de smaak is vanwege de recente uitspraken van Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, over de mogelijke goedkeuring van een bitcoin futures exchange-traded fund (ETF).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie