Kevin Schijven Kevin Schijven
16/08/2020 14:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2020 14:27

Bitcoin (BTC) fraudeurs opgepakt in Hong Kong en Groot-Brittannië

Drie mannen zijn onlangs opgepakt in Hong Kong. Ze worden beschuldigd van het stelen van $226.000 aan Hongkongse dollars van bitcoin (BTC) geldautomaten. Dat meldt de South China Morning Post (SCMP) op 15 augustus.


Volgens de autoriteiten heeft het drietal de BTC geldautomaten, of BATM, gemanipuleerd om $30.000 aan Hongkongse dollars uit de machines te halen. De lokale politie onthult echter geen details hoe dit precies is verlopen. Hoofdinspecteur Wilson Tam Wai-shun van het bureau voor cyberbeveiliging en technologiecriminaliteit, zegt het volgende:

Ik kan niet onthullen wat de loopholes zijn. Maar elke bitcoin-transactie moet worden geverifieerd. Misschien hebben ze het verificatieproces omzeild voordat ze het geld eruit haalden. We hebben beveiligingsadvies gegeven aan twee [BATM] bedrijven en we denken dat ze hun systemen zullen upgraden. Het is de eerste keer dat we fraude tegenkomen die verband houdt met bitcoin-geldautomaten.

Naar verluidt zijn de drie mannen, tussen de 26 en 55 jaar oud, onderdeel van een grotere criminele operatie. Volgens gegevens van Coin ATM Radar staan er nu 9.099 cryptocurrency geldautomaten in de wereld, waarvan 51 in Nederland en 56 in Hong Kong. Onlangs werden er 17 in Duitsland in beslag genomen.
In gerelateerd nieuws is ook een 35-jarige vrouw opgepakt in Groot-Brittannië. Zij heeft naar verluidt £115.000 (of $150.000) aan cryptocurrency gestolen, meldt de Metropolitan (Met) Police op 14 augustus.


De verdachte zou misbruik hebben gemaakt van zogenaamde ‘Bounce Back Loans,’ overheidsondersteuning bedoeld voor kleine bedrijven tijdens de COVID-19 pandemie.

Ik zou mensen willen verzoeken voorzichtig te zijn met persoonlijke bankgegevens die ze online of telefonisch verstrekken. Als je denkt dat je bankrekening door anderen wordt gebruikt, meld dit dan onmiddellijk bij je bank. Het is verschrikkelijk dat mensen profiteren van de overheidssteun die beschikbaar is voor degenen die het echt nodig hebben in deze ongekende tijden.

Aldus Rechercheur Sergeant Ian Barrett van de Met. Verdere details zijn nog onbekend over de zaak, het onderzoek loopt nog.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie