Kevin Schijven Kevin Schijven
11/05/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2021 06:04

Bitcoin (BTC) gaat binnen de komende jaren naar $250.000 stijgen, zegt Morgan Creek CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_gaat_binnen_de_komende_jaren_naar_$250.000_stijgen,_zegt_Morgan_Creek_CEO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Mark Yusko, CEO en oprichter van Morgan Creek Capital Management, gaat bitcoin (BTC) in de komende vijf jaar naar $250.000 stijgen. Dat meldt Yusko in een interview met CNBC op 9 mei.

Bitcoin is veel meer dan alleen een digitaal oppotmiddel, iets dat veel investeerders onderschatten en over het hoofd zien, zegt de CEO. Yusko vergelijkt de groei van Bitcoin met de FAANG aandelen. Dat zijn de aandelen van de vijf grootste Amerikaanse technologie bedrijven: Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google.

“Het gaat om netwerkacceptatie en toenemend gebruik. Dit [Bitcoin] is een netwerk en netwerken groeien exponentieel. Dit is het snelst dat een netwerk in de geschiedenis tot een biljoen dollar aan waarde is gestegen, precies op de hielen van de FAANGS die, weet je, 15 tot 20 jaar erover deden.”

Yusko baseert zijn prijsvoorspelling van $250.000 op de goudstandaard. Als de monetaire waarde van goud rond $4 biljoen ligt, dan zou het digitale goud dat moeten kunnen evenaren, zegt Yusko. De marktkapitalisatie van bitcoin ligt momenteel op $1,1 biljoen.

Als je dus de marktkapitalisatie van bitcoin naar $4 biljoen brengt, zou dat een vermenigvuldiging van zo’n 3,6 zijn. Als je de huidige prijs van bitcoin vermenigvuldigt met 3,6 kom je ongeveer op $210.000 uit. Volgens Yusko is bitcoin de goudstandaard in de crypto. Hij ziet Bitcoin als de basis en crypto als Ethereum (ETH) de tools die erop verder borduren. Over Dogecoin (DOGE) is hij minder enthousiast:

“Dus ja, er is ruimte voor een aantal protocollen om te overleven, maar er zijn duizenden munten en Doge zit in die categorie die echt nutteloos zijn. Het zijn gewoon utility-tokens die geen onderliggende waarde of use-case hebben en die zullen uiteindelijk verdwijnen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie