Kevin Schijven Kevin Schijven
12/04/2020 17:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2020 17:58

Bitcoin (BTC) gaat crashen terwijl goud zal gaat stijgen, zegt Peter Schiff

Nieuws
Bitcoin (BTC) gaat crashen terwijl goud zal gaat stijgen, zegt Peter Schiff

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Peter Schiff, de bekende bitcoin (BTC) scepticus, haalt weer eens uit naar de grootste cryptocurrency op de markt. Volgens Schiff zal de bitcoin-markt in de komende jaren hard crashen terwijl de goudmarkt zal stijgen.
Bitcoin wordt regelmatig het “digitale goud” genoemd. Bitcoin wordt namelijk, net als goud, gebruikt als een zogeheten store of value, oftewel oppotmiddel. En, net als goud, is bitcoin schaars. Er is namelijk een maximale hoeveelheid bitcoins dat gemined kan worden.
Het verschil met goud is dat we weten dat er uiteindelijk maximaal 21 miljoen bitcoin tokens in omloop zullen zijn, terwijl het onbekend is hoeveel goud er nog precies gedolven kan worden.
Schiff zegt op 11 april dat investeerders van bitcoin goud-beleggers geplaagd zouden hebben omdat bitcoin zo veel harder in waarde steeg. Volgens Schiff zullen deze rollen in de komende jaren echter omdraaien.

In de afgelopen paar jaar hebben bitcoin hodlers de draak gestoken met goud investeerders omdat bitcoin zoveel meer steeg dan goud. De komende jaren zullen die rollen omkeren, maar niet omdat goud meer stijgt dan bitcoin, maar omdat bitcoin hard zal crashen.

Aldus Schiff. Vervolgens wordt hij gevraagd om daad bij zijn woord te voegen, waarop hij het volgende antwoordt:

Ik voeg ook daad bij mijn woord. Ik bezit geen bitcoin en ik heb veel goud en zilver, en zelfs grotere posities in mijnbouwaandelen van edelmetalen. Dat is in feite een grote gok tegen het idee dat bitcoin het nieuwe goud wordt.

Vervolgens noemt Twitteraar J.K. goud “verouderd” en minder geschikt voor het digitale tijdperk dan bitcoin. Schiff zegt daarentegen dat het gebruik van goud eigenlijk vrij modern is en dat zelfs holbewoners bitcoin niet als geld zouden gebruiken:

Holbewoners vonden geen geld uit, het werd pas in ongeveer 5.000 v.Chr. uitgevonden. Goud werd pas rond 700 v.Chr. geld. Dus het is eigenlijk best modern. Bovendien is het een metaal, geen steen. Bitcoin zal nooit geld zijn. Zelfs holbewoners zouden niet dom genoeg zijn om het te accepteren.

Twee maanden geleden zette Schiff zichzelf voor schut toen hij geen toegang meer had tot zijn bitcoin omdat hij zijn wachtwoord had verloren.
Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie