Rico Engelbarts
03/05/2020 10:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2020 10:41

Bitcoin (BTC) gaat uitbreken volgens CNBC, community verwacht dus het omgekeerde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gaat uitbreken volgens CNBC, community verwacht dus het omgekeerde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Voor Wall Street reportages is er geen beter kanaal dat je kan volgen dan CNBC, maar wanneer het op bitcoin (BTC) aankomt kan je beter ergens anders naar kijken. Dit komt omdat CNBC’s voorspellingen omtrent bitcoin vaak onjuist zijn.


CNBC gaat vaak in gesprek met Brian Kelly die een eigen digitale currency investeringsfirma runt dat focust op het speculeren van valuta waaronder cryptocurrencies. Kelly sprak al over BTC voordat menig ander dat deed. Hij spreekt dezelfde taal als crypto traders en bezit het juiste niveau om te begrijpen wat precies in het cryptoruim gebeurt en wat dit kan betekenen voor de BTC koers. Volgens de community ligt het probleem dan ook niet bij hem.
De bullish tweet van CNBC kwam voort uit een uitleg van Kelly over de aanstaande bitcoin halvering:

“In het verleden was dit een katalysator voor een grote bullrun. We hebben hier een geweldige aanloop naar dit moment gehad. Het heeft wat tijd nodig om ongeveer de $9.000  door te breken. Maar ik denk dat je op middellange tot lange termijn nu een troef hebt die schaarser zal zijn dan goud op basis van de stock-to-flow ratio in een omgeving waar de hele wereld geld print.”

Het probleem is dus niet zozeer de analyses van Kelly maar een soort vloek dat rondom CNBC dwarrelt. Wat CNBC ook zegt, het lijkt een soort van omgekeerd effect te hebben. Wanneer de zender dus bullish verwachtingen hebben betekent het juiste het tegendeel en zullen theoretisch gezien de beren weer ontwaken.


Techondernemer en Bitcoin trader Jacob Canfield noemt de CNBC-indicator ‘de perfecte contra-indicator:

“Bijna elke bullish tweet die we hebben gezien stond bovenaan bijna elke rally, wat ons een zeer sterk verkoopsignaal gaf. Bij elke bearish tweet die we zien, was het een duidelijke indicator van een korte omkering en het einde van een rally … Bij elke bearish tweet zien we gemiddeld een rendement van 30%.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie