Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) gaat uitbreken volgens CNBC, community verwacht dus het omgekeerde

Voor Wall Street reportages is er geen beter kanaal dat je kan volgen dan CNBC, maar wanneer het op bitcoin (BTC) aankomt kan je beter ergens anders naar kijken. Dit komt omdat CNBC’s voorspellingen omtrent bitcoin vaak onjuist zijn.

- Advertentie -

CNBC gaat vaak in gesprek met Brian Kelly die een eigen digitale currency investeringsfirma runt dat focust op het speculeren van valuta waaronder cryptocurrencies. Kelly sprak al over BTC voordat menig ander dat deed. Hij spreekt dezelfde taal als crypto traders en bezit het juiste niveau om te begrijpen wat precies in het cryptoruim gebeurt en wat dit kan betekenen voor de BTC koers. Volgens de community ligt het probleem dan ook niet bij hem.

De bullish tweet van CNBC kwam voort uit een uitleg van Kelly over de aanstaande bitcoin halvering:

“In het verleden was dit een katalysator voor een grote bullrun. We hebben hier een geweldige aanloop naar dit moment gehad. Het heeft wat tijd nodig om ongeveer de $9.000  door te breken. Maar ik denk dat je op middellange tot lange termijn nu een troef hebt die schaarser zal zijn dan goud op basis van de stock-to-flow ratio in een omgeving waar de hele wereld geld print.”

Het probleem is dus niet zozeer de analyses van Kelly maar een soort vloek dat rondom CNBC dwarrelt. Wat CNBC ook zegt, het lijkt een soort van omgekeerd effect te hebben. Wanneer de zender dus bullish verwachtingen hebben betekent het juiste het tegendeel en zullen theoretisch gezien de beren weer ontwaken.

Techondernemer en Bitcoin trader Jacob Canfield noemt de CNBC-indicator ‘de perfecte contra-indicator:

“Bijna elke bullish tweet die we hebben gezien stond bovenaan bijna elke rally, wat ons een zeer sterk verkoopsignaal gaf. Bij elke bearish tweet die we zien, was het een duidelijke indicator van een korte omkering en het einde van een rally … Bij elke bearish tweet zien we gemiddeld een rendement van 30%.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.179,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.984,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.005,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.059,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.065,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.179,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.984,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.005,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.059,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.065,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...