Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) getokeniseerd op Ethereum (ETH) blockchain bereikt nieuw record

Door een sterke stijging in mei is het totale bedrag en de waarde van tokenised bitcoin (BTC) op de Ethereum (ETH)-blockchain gestegen over de $101 miljoen aan bitcoin. De populairdere tokens in deze niche zijn Wrapped Bitcoin (WBTC), renBTC, HBTC, imBTC en sBTC.

WBTC in dit geval vertegenwoordigd bitcoin op de Ethereum-blockchain. Een Wrapped BTC is gelijk aan 1 BTC. Hierdoor kunnen de coins makkelijk geconverteerd worden. Traders kunnen dit doen door gebruik te maken van smart contracts en gespecialiseerde services waarbij gebruikers hun BTC op de Ethereum-blockchain vergrendelen.

- Advertentie -

WBTC is de grootste en populairste versie van de tokenised BTC. Hiervan zijn ongeveer 8.200 bitcoins overgezet naar Ethereum tokens wat een waarde heeft van ongeveer $74,9 miljoen. Onlangs bereikte WBTC een nieuw record in mei waarin het aantal vergrendelde bitcoins de 1.300 bereikte. De token kwam daarna in een stroomversnelling en steeg naar de 8.200, wat meer dan een verzesvoudiging is.

De stimulatie voor de recente groei lijkt afkomstig te zijn van het groeiende aantal gedecentraliseerde financiering applicaties (DeFi). DeFi heeft dan weer alle aandacht gekregen nadat de COMP-token, van kredietverlening platform Compound, de DeFi token met de grootste marktkapitalisatie werd. De token zag in één dag een stijging van 62%.

Omdat Bitcoin niet de DeFi-infrastructuur heeft zoals Ethereum dat doet, maken Bitcoin investeerders gebruik van wrapped tokens om zo hun BTC te gebruiken in de snelgroeiende DeFi-markt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.299,74 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.197,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.247,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.255,60 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.258,74 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...