Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) hacker op zijn 18e alsnog aangeklaagd voor miljoenen diefstal

Ellis Pinksy, de hacker die naar verluidt het brein achter de diefstal van $23,8 miljoen aan crypto van investeerder, Michael Terpin, was, wilde met pensioen gaan op zijn 15e. Toch is Pinksy nu op zijn 18e onderdeel geworden van een civiele procedure waarin Terpin $71,4 miljoen aan schadevergoeding eist. Hij wil een schadevergoeding van drie keer het gestolen bedrag van drie jaar geleden.

Pinksy heeft op een gegeven moment tegen een informant van Terpins team gezegd dat hij de familie van Terpin zou kunnen opkopen en dat hij $100 miljoen heeft. In een interview gaf Terpin aan dat hij en zijn juridisch team geloven dat Pinksy $100 miljoen heeft in een offshore rekening.

- Advertentie -

Pinksy zou een verleden hebben in kleinschalige hacks. Nadat Pinksy geïnteresseerd raakte in “SIM-swap attacks” begon hij handlangers te rekruteren, waaronder Nick Truglia. Truglia werd kort daarna opgepakt met betrekking tot deze SIM-swap attacks waarbij Terpin de rechtszaak tegen hem won voor $75,8 miljoen.

Eerder in 2018 heeft een 16 jarige handlanger van Pinsky aangifte gedaan bij de politie van New York. Hij deed aangifte omdat hij werd bedreigd naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij het witwassen van het gestolen geld van Terpin. De 16 jarig had namelijk per ongeluk $700.000 naar een verkeerde wallet gestuurd waarna bedreiging volgden.

‘[Pinsky] vroeg me om hem wat geld te geven door drugs, schoenen of op welke manier dan ook te verkopen. Hij vroeg $3.000 tot $4.000 per week,” stond er in het politierapport. Ook gaf de 16 jarige jongen aan dat Pinksy hem en zijn moeder met de dood had bedreigd nadat hij onbekenden in de chat had toegelaten.

Nadat de advocaat van Terpin contact had gehad met Pinksy’s moeder, stuurde de tiener $2 miljoen in cryptocurrency en cash, en een horloge met een waarde van $100.000 naar de investeerder, echter zei hij zelf onschuldig te zijn.

Pinksy gebruikt het geld om een luxueus leven te kunnen leiden, met veel dure spullen en kleding maar deed alsof hij dit geld had verdient door in crypto te handelen. Tegen zijn ouders zei hij dat hij bitcoin (BTC) had gewonnen door het spelen van videogames. Pinksy woont op het moment nog bij zijn moeder.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.199,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.245,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.261,09 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.269,81 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.308,57 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...