Kevin Schijven Kevin Schijven
24/05/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2020 14:44

Bitcoin (BTC) handel bereikt tot twee keer toe nieuw record in Afrika qua volume

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handel bereikt nieuw record qua volume in Afrika, tot twee keer toe

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het handelsvolume van bitcoin (BTC) in Afrika heeft de afgelopen maand tweemaal een nieuw record bereikt. Cryptocurrency investeerders in Afrika zijn massaal aan het inkopen, blijkt uit data van Useful Tulips.
Het handelsvolume op Localbitcoins en Paxful, twee populaire peer-to-peer (P2P) handelsplatformen, bereikte een nieuw record begin mei. Er werd toen bijna $10 miljoen aan bitcoin verhandeld in Afrika, het hoogst sinds de rally van eind 2017.
Twee weken later werd dit record wederom doorbroken. Er werd afgelopen week meer dan $13 miljoen aan bitcoin verhandeld op het continent.


Het is tevens de eerste keer dat het P2P handelsvolume van bitcoin hoger ligt in Afrika dan in Latijns Amerika, waar zo’n $11 miljoen werd verhandeld afgelopen week.
Matt Ahlborg van Useful Tulips meldt dat de handel in bitcoin relatief hoger ligt in landen onder economische stress en dat Afrikaanse handelaren bitcoin steeds meer als een ‘veilige haven’ zien. Vooral tijdens de huidige onzekere economische tijden, waar ook de uitbraak van het coronavirus ook een rol in heeft gespeeld.
Onder de Afrikaanse landen schoot vooral in Nigeria het handelsvolume van BTC hard omhoog. Daar werd een record van $9,3 miljoen aan verhandelde BTC afgelopen week bereikt. Ook blijkt dat Paxful inmiddels Localbitcoins voorbij is gestegen als het meest populaire platform voor P2P cryptohandel.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie