Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) handel bereikt tot twee keer toe nieuw record in Afrika...

Bitcoin (BTC) handel bereikt tot twee keer toe nieuw record in Afrika qua volume

Het handelsvolume van bitcoin (BTC) in Afrika heeft de afgelopen maand tweemaal een nieuw record bereikt. Cryptocurrency investeerders in Afrika zijn massaal aan het inkopen, blijkt uit data van Useful Tulips.

Het handelsvolume op Localbitcoins en Paxful, twee populaire peer-to-peer (P2P) handelsplatformen, bereikte een nieuw record begin mei. Er werd toen bijna $10 miljoen aan bitcoin verhandeld in Afrika, het hoogst sinds de rally van eind 2017.

- Advertentie -

Twee weken later werd dit record wederom doorbroken. Er werd afgelopen week meer dan $13 miljoen aan bitcoin verhandeld op het continent.

Het is tevens de eerste keer dat het P2P handelsvolume van bitcoin hoger ligt in Afrika dan in Latijns Amerika, waar zo’n $11 miljoen werd verhandeld afgelopen week.

Matt Ahlborg van Useful Tulips meldt dat de handel in bitcoin relatief hoger ligt in landen onder economische stress en dat Afrikaanse handelaren bitcoin steeds meer als een ‘veilige haven’ zien. Vooral tijdens de huidige onzekere economische tijden, waar ook de uitbraak van het coronavirus ook een rol in heeft gespeeld.

Onder de Afrikaanse landen schoot vooral in Nigeria het handelsvolume van BTC hard omhoog. Daar werd een record van $9,3 miljoen aan verhandelde BTC afgelopen week bereikt. Ook blijkt dat Paxful inmiddels Localbitcoins voorbij is gestegen als het meest populaire platform voor P2P cryptohandel.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.285,32 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.180,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.241,14 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.242,66 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.244,97 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...