Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/07/2020 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2020 06:11

Bitcoin (BTC) heeft massa-adoptie nog langer niet bereikt, concludeert onderzoeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) heeft massa-adoptie nog langer niet bereikt, concludeert onderzoeker

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens verschillende statistieken van The Block Research, heeft zowel bitcoin (BTC) als cryptocurrency in zijn algemeen nog geen massa adoptie bereikt.
Zo zien we dat de zoekterm ‘bitcoin’ op Google, het aantal nieuwe Twitter volgers van crypto exchanges, bezoekers op Wikipedia die zoeken naar ‘bitcoin’ en het bitcoin/USD-volume allemaal niet meer zo hoog zijn als dat het in 2017 was toen bitcoin aan het eind van het jaar een piek haalde van $20.000.
Het aantal keer dat het woord ‘bitcoin’ op Google is opgezocht zag bijvoorbeeld ook een piek op 17 december 2017. Dit jaar hebben mensen deze term acht keer minder vaak opgezocht dan de week van die piek.
Het aantal Twitter volgers van crypto exchanges, als Binance en Coinbase, groeit ook niet meer zo hard als tijdens de bullrun van 2017. In januari kregen de exchanges ongeveer 254.000 nieuwe volgers erbij, terwijl dit in 2020 gemiddeld 5.430 is. De Twitter accounts van deze partijen groeien dus 50 keer minder snel dan tijdens de piektijd.
Vergelijkbaar is het aantal bezoekers op de Wikipedia pagina van bitcoin. Deze pagina kent nu 31 keer minder bezoekers dan in rond de piektijd van 2017. Voor de vierde en laatste indicator is er gekeken naar het volume van BTC/USD-transacties. De piek zagen we hier ook op 17 december 2017 van ongeveer $17 miljard, terwijl het wekelijkse gemiddelde tot nu toe in 2020 zeven keer lager ligt, rond de $2,5 miljard.
De essentie van deze gegevens toont ons dat er op het moment minder deelnemers zijn die handelen in de markt in vergelijking met 2017. Larry Cermak van The Block geeft echter wel aan dat dit te verklaren is door het feit dat de cryptomarkt veel volwassener is geworden de afgelopen twee jaar en de markt is in deze periode ook geïnstitutionaliseerd. Dit wil ook direct zeggen dat als de markt weer zo hard stijgt als dat het deed twee jaar geleden, dat de markt er nu beter op is voorbereid dan voorheen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie