Kevin Schijven Kevin Schijven
21/01/2021 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2021 15:45

Bitcoin (BTC) heeft zijn top bereikt en zal terugzakken naar $20.000, zegt deze miljardair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) heeft zijn top bereikt en zal terugzakken naar $20.000, zegt deze miljardair

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Scott Minerd, CIO van de grote internationale investeringsmaatschappij Guggenheim Partners, verwacht niet meer dat bitcoin (BTC) zijn all-time high (ATH) van $41.950 nogmaals in 2021 zal doorbreken. In plaats daarvan verwacht de miljardair investeerder juist dat de bitcoin koers terug naar $20.000 zal zakken.

“Ik denk dat we voorlopig waarschijnlijk de top voor bitcoin voor het komende jaar of zo hebben bereikt. En we zullen waarschijnlijk een volledige omkeer zien terug naar het niveau van $20.000.”

Aldus de miljardair in een interview met CNBC op 21 januari. Minerd zei eind vorig jaar nog dat hij verwacht dat bitcoin naar maar liefst $400.000 gaat stijgen. Eerder deze week zei hij dat hij daar nog steeds in gelooft, maar ook dat deze “parabolische stijging” van bitcoin “onhoudbaar” is en “vatbaar voor een tegenslag.”
Hij zei dat het daarom tijd is om wat “geld van de tafel te halen” in betrekking tot bitcoin. De CIO heeft zelf echter nog niet in bitcoin geïnvesteerd, maar hij is dat wel van plan. Daarom vinden meerdere mensen in de sector zijn uitspraken een beetje verdacht. Het lijkt erop dat hij spreekt over een dalende prijs in de hoop dat hij zelf bitcoin voor een lagere prijs kan kopen.

Hier is Scott Minerd die erop staat om te proberen bitcoin te laten dalen, zodat hij in februari lager kan inkopen, wanneer zijn SEC-goedkeuring van kracht wordt. Minerd, nogal onverstandig, vertelde de wereld dat hij dacht dat bitcoin $400.000 waard zou moeten zijn voordat hij kon inkopen.

Aldus econoom Alex Krüger. Desondanks zit bitcoin vandaag in een behoorlijke daling. De koers zakte vanochtend met meer dan 8% en kwam zelfs onder $32.000 uit. Op het moment van schrijven schommelt de koers rond dit bereik.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie