Timo Bult Timo Bult
31/12/2020 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2020 15:44

Bitcoin (BTC) in 2021 naar $40.000 volgens strateeg, Fundstrat-oprichter verwacht veel meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Het wordt een spannende week voor de bitcoin (BTC) koers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Morgen is het alweer 2021 en met bitcoin (BTC) dat alsmaar lijkt te stijgen is op dit moment een van de meest gestelde vragen; wat gaat bitcoin in het nieuwe jaar doen? De hoofdstrateeg voor digitale activa bij Fundstrat, David Grider, publiceerde gisteren een nieuwe prijsverwachting voor bitcoin.
Volgens de website Barron’s schreef Grider in een notitie aan klanten van Fundstrat dat de recente rally wordt aangedreven door instituties en grote bedrijven die bitcoin kopen. Ook zou de recente stimulus check van de Amerikaanse overheid een belangrijke rol in het positieve momentum hebben gespeeld. Maar het is volgens hem nog niet klaar:

“De omstandigheden zijn er voor een aanhoudende stijging van de cryptocurrency-prijzen in de loop van het volgende jaar, […] We blijven optimistisch en verhogen ons Bitcoin-prijsdoel van $25.000 naar $40.000,”

Klanten van het bedrijf die in willen stappen of hun positie willen vergroten moeten vooral wachten op dips, zo schrijft Grider:

“We wijzen er nogmaals op dat we beleggers die meer exposure willen aanbevelen de voorkeur te geven aan pullbacks, gezien de recente run en de bijbehorende hogere waarderingen.”

De mede-oprichter van Fundstrat, Tom Lee, liet in een aflevering van CNBC’s Fast Money gisteren weten dat hij het eens is met de uitspraken van Grider, al verwacht hij zelf meer. In het interview zegt Lee:

“Dat bedrag kwam van David Grider … maar ik denk dat in rondere bedragen, 2021 zal veel op 2017 lijken, wat betekent dat Bitcoin het in 2021 nog beter zou moeten doen dan in 2020, dus iets boven de 300%.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie