Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/10/2020 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2020 13:33

Bitcoin (BTC) in 2025 naar $100.000 zegt Bloomberg analist, dit is waarom

Nieuws
Bitcoin (BTC) in 2025 naar $100.000 zegt Bloomberg analist, dit is waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mike McGlone, doorgewinterd analist en trader voor Bloomberg Intelligence, blijft bullish als het om Bitcoin (BTC) gaat. Op Twitter deelde hij een grafiek die zijn mening onderbouwt, volgens hem is bitcoin onderweg naar de $100.000 en zou het daar in 2025 moeten zijn. 
Net als durfkapitalist Tim Draper verwacht McGlone dat een toename in adoptie de belangrijkste factor voor de stijging zal zijn, een stijging naar $100.000 is niet iets wat binnen 24 uur gebeurt. 
McGlone deed in september een voorspelling dat bitcoin de $500.000 zou kunnen bereiken door het gelimiteerde aanbod van slechts 21 miljoen bitcoins. Een groeiende vraag en het een schaars aanbod zal er volgens hem voor zorgen dat bitcoin het digitale goud wordt. Een exact tijdframe gaf hij toen niet. 

“De eerste cryptomunt ter wereld heeft de adoptie race gewonnen van de copycats, de markt wordt langzaam volwassen en bitcoin verandert in het digitale goud.”

Op dit punt zou de cryptocurrency waarmee het allemaal begon de huidige marktkapitalisatie van echt goud vervangen, die momenteel rond de $8 triljoen staat. Bitcoin bereikte zijn toppunt wat markkapitalisatie betreft in december 2017, daarna zakte de markt in elkaar naar $60 miljard in december 2018. 
Bitcoin is de best presterende asset van de afgelopen 10 jaar. Echter biedt dit geen garantie voor de toekomst. De community van ethereum (ETH) zet bitcoin bijvoorbeeld vaak weg als de ‘boomer coin,’ en dat er verder geen toekomst in zit. 
In vergelijking met de dot-com bubbel die in 1990’s zegt McGlone dat bitcoin daar overheen stijgt. Daarnaast zegt hij dat Tether (USDT) een grotere marktkapitalisatie zal hebben dan ethereum. Volgens de investeerder zal er een wonder moeten gebeuren om de adoptie van Tether tot een halt te roepen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie