Timo Bult Timo Bult
05/10/2021 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2021 16:08

Bitcoin (BTC) in gevecht met $50.000, waarom is deze prijs zo belangrijk? Shiba inu (INU) stijgt +80%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) in gevecht met $50.000, waarom is deze prijs zo belangrijk? Shiba inu (INU) stijgt +80%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een maand nadat bitcoin (BTC) hard werd afgewezen bij $50.000 is de koers vandaag opnieuw aangekomen bij dit prijsniveau. En zoals meteen duidelijk is geworden, is de strijd rond deze prijszone fel. Bears die massaal verkopen rond deze prijs en bulls die de prijs erdoorheen proberen te drukken zorgen voor een volatiele middag. Voor sommigen is het van cruciaal belang dat deze prijszone gebroken wordt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) tikt $50.000 aan

Sinds afgelopen nacht kroop bitcoin al langzaam richting de $50.000 nadat gisteren nog de weerstand bij $48.000 werd gebroken. En aan het begin van vanmiddag leek een verdere uitbraak te gebeuren. De koers versnelde en tikte uiteindelijk een hoogtepunt van $50.380 aan. Maar verder dan dat kwamen de bulls niet.

De koers handelt sindsdien zijwaarts waarbij het verkoopvolume de overhand heeft gekregen. Kortom, de strijd is losgebarsten. Of we direct door kunnen stomen is nog maar de vraag, zo stelt ook on-chain analist Will Clemente in een zojuist gepubliceerde tweet. Hij legt uit waarom de $50.000 voor hem zo’n belangrijke prijs is:

“Naar mijn mening is het punt waar bitcoin vanaf mei in elkaar is gezakt het belangrijkste prijsniveau voor BTC om op korte termijn te breken/houden.

Ik weet niet zeker of we het deze eerste poging zullen kraken, maar als/zodra we boven PoB komen, wordt het heel interessant.”

Advertentie

Cryptomarkt verstevigt positie boven $2 biljoen

Met bitcoin dat een verder stijging heeft neergezet gedurende de afgelopen uren, is de totale cryptomarkt weer met miljarden in waarde toegenomen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn over het afgelopen etmaal 3,1% in waarde gestegen waarmee de markt nu $2,17 biljoen waard is.

De top 5 lijkt bitcoin te kunnen volgen en staat gemiddeld zo’n 3% in de plus. Cardano (ADA) blijft toch weer enigszins achter en staat slechts 0,3% in het groen. Opvallend is dat een ander smart contract-netwerk, Solana (SOL), ook niet echt aan kan haken. SOL staat 1,8% in de min.

Dogecoin (DOGE) is daarentegen vanmiddag flink door gestegen. DOGE steeg 19% in waarde. Maar de DOGE-kloon shiba inu (INU) blijft de show stelen. Die steeg de afgelopen 24 uur namelijk met maar liefst 86%!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie