Kevin Schijven Kevin Schijven
02/06/2019 15:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2019 15:00

Bitcoin (BTC) investeerder Alex Johnson en vrouw spreken over dood Nederlands model

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_investeerder_alex_johnson_en_vrouw_spreken_over_dood_nederlands_model

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op 7 december 2017 kwam het 18-jarige Nederlandse model Ivana Smit om het leven toen zij naar verluidt van een balkon in Kuala Lumpur sprong. Het is nog steeds niet duidelijk wat er precies die dag gebeurd is, maar de familie Johnson, die betrokken is bij de zaak, heeft nu voor het eerst van zich laten horen. Dat blijkt uit een interview met het Algemeen Dagblad (AD) gepubliceerd op 1 juni.
De familie Johnson, bestaande uit bitcoin (BTC) investeerder Alex Johnson en zijn vrouw Luna, hebben altijd hun schuld omtrent de dood van Ivana Smit ontkend. Ook twee politieonderzoeken destijds concludeerden dat het een ongeluk was.
Echter bleek achteraf dat het onderzoek aan alle kanten rammelde en dat er sporen zouden zijn die aantonen dat Ivana Smit sommige verwondingen al voor de val zou hebben opgelopen. Vervolgens ontstond er al snel een ware heksenjacht naar het Johnson stel.
Inmiddels leeft het stel in Miami waar het voor het eerst over de zaak sprak in een interview met het AD. Hoewel ze beiden toegeven seks gehad te hebben met Ivana, ontkennen ze wederom enige betrokkenheid bij haar dood. Ze vertellen dat ze niet weten hoe Ivana is gevallen en dat ze genoeg hebben van de heksenjacht.
Alex Johnson zegt vervolgens dat het onzin is om een lichaam van een balkon te gooien om een overdosis te maskeren. Ivana Smit werd gevonden met een behoorlijke cocktail aan verschillende middelen in haar bloed, waaronder cocaïne en amfetamines.
De familie Smit is woedend over de situatie en is van plan een civiele rechtszaak aan te spannen tegen de Johnsons. Luna zegt dat ze begrip heeft voor de woede en verdriet van de Smits, maar ze begrijpt niet dat het allemaal geuit wordt via een TV-programma.
Alex vertelt dat, kort na Ivana’s dood, de familie Smit allerlei roddels had verspreid over het stel. Zo zouden buren gegil hebben gehoord, maar dat bleek niet uit onderzoek. Het stel zou bitcoin miljonair zijn die de politie had omgekocht, maar het stel ontkent dat ze überhaupt rijk zijn. De Johnsons zeggen dat zij in een klein appartement wonen ingericht met tweedehands spullen en destijds met de bus uit Kuala Lumpur zijn vertrokken.
Toen het stel gevraagd werd waarom ze niet eerder publiekelijk over de zaak hebben gesproken, werd gezegd dat dit was op aanraden van advocaten. Tevens was het stel niet gedagvaard.
Toch was er nog een ander opmerkelijk feitje in de zaak. Luna had vanuit het politiebureau de schoonmaakster gebeld om het appartement schoon te maken terwijl de technische recherche nog onderzoek moest doen.
Luna zegt dat ze konden bellen omdat ze niet als verdachten vastzaten, maar op het politiebureau zaten als getuigen. Ze vertelt dat ze de schoonmaakster had gebeld omdat het appartement vol lag met seksspeeltjes en lingerie en ze dat wilde verbergen voor haar dochter.
Toen de Johnsons werd gevraagd naar wat er volgens hen op 7 december is gebeurd, antwoordde het stel dat ze het niet weten en dat de vraag ook hen tergt. De Smits beschuldigt het stel dat zij misbruik hebben gemaakt van Ivana waarop Alex delen van een Whatsapp-gesprek kon laten zien die aantonen dat de interesse wederzijds was en dat Ivana gezegd zou hebben dat dat zij 26 jaar oud is. Ze was 18.
Natuurlijk werd er ook gevraagd naar de bitcoin van Alex Johnson en of hij deze gebruikt zou hebben om de agenten mee om te kopen. Lachend zegt Alex:

Jij bent in Kuala Lumpur geweest. Een bitcoin transactie is ingewikkeld. Denk je dat de politieagenten daar überhaupt weten hoe dat werkt?

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie