“Bitcoin (BTC)-investeerders moeten naar lange termijn kijken”, aldus Mark Yusko

De CEO van Morgan Creek Capital, Mark Yusko, stelde onlangs in een interview met CNBC’s Fast Money dat bitcoin (BTC) een “chaos hedge” is. Daarnaast zei hij dat investeerders vooral naar de langere termijn moeten kijken als zij in bitcoin willen investeren en zich niet af moeten laten schrikken door de prijsbewegingen die zich elke dag voordoen.

Morgan Creek Capital is een investeringsbedrijf dat zich specialiseert in cryptocurrency-investeringen. Zo biedt het in samenwerking met Bitwise het Digital Asset Index Fund. Dit investeringsfonds volgt de koersen van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

In het interview werd Yusko gevraagd waarom bitcoin in augustus vooral in waarde is gedaald terwijl de economische onrust in de wereld is toegenomen. Yusko legt uit dat als je naar de prijsbewegingen op de korte termijn kijkt en daar je oordeel uit velt, je “de plank misslaat”. Hij noemt bitcoin daarbij een “schmuck insurance“.

Advertentie

Een schmuck insurance, of schmuck-verzekering, is een investering die een belegger kan doen in een risicovolle activa die mogelijk sterk in waarde kan stijgen. Zodoende kan de belegger alsnog een graantje meepikken mocht dit inderdaad gebeuren. In het interview stelt Yusko:

Ik zou 1, 2, 3, 5% van je vermogen in bitcoin als hedge hebben tegen alle problemen die we zien in de fiatmarkten en de aandelenmarkten.

Beleggers moeten zich daarbij niet af laten schrikken door de dagelijkse bitcoin-koersbewegingen. Zij moeten vooral naar de lange termijn kijken, aldus Yusko.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.454,03 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.389,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.412,44 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.440,75 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.451,48 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.461,73 Kopen
Laatste nieuws