Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/05/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:30

Bitcoin (BTC) is een hedge tegen inflatie en onzekerheid, stelt bekende hedgefondsmanager

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is een hedge tegen inflatie en onzekerheid, stelt bekende hedgefondsmanager

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Miljardair en groot hedgefonds manager Paul Tudor Jones schreef onlangs aan zijn investeerders dat ze bitcoin (BTC) in de gaten moeten gaan houden.
Het bijdrukken van geld lijkt een beweging te starten van institutionele investeerders die op zoek gaan naar een alternatief zoals bitcoin. Zo is ook de eigenaar van een hedgefonds Paul Tudor Jones overstag gegaan met een portfolio dat goed is voor ruim 40 miljard in assets.
Paul Tudor Jones, staat vooral bekend om zijn voorspelling die hij deed over de zwarte maandag die plaatsvond in 1987 tijdens een gigantische recessie. In een recent rapport wat gepubliceerd werd gaf Paul Tudor Jones in naam van zijn fonds Tudor BVI aan dat hij investeert in Bitcoin. Hij voegde daaraan toe dat dit een instrument is wat goed is te hedgen tegen inflatie en onzekerheden in de economie.

“Bitcoin doet me denken aan goud toen dat voor het eerst op de markt kwam in 1976”

Bitcoin wordt tegenwoordig wel vaker het digitale goud genoemd door investeerders, hoewel ze redelijk wat verschillen kennen. Er wordt ook een link gelegd met cash geld en andere aandelen. Uiteindelijk zijn deze instrumenten volgens Jones voornamelijk bedoeld om waarde in op te slaan. Bitcoin is wellicht wel iets minder geschikt gezien de hoge volatiliteit, hoewel andere componenten van bitcoin nergens anders beschikbaar zijn.
Jones maakte ook een opmerking over het feit dat de markt nooit sluit en dat dat constante liquiditeit als gevolg heeft.

“Ik ben geen voorstander van op zichzelf staand Bitcoin-eigendom, maar erken het potentieel ervan in een periode waarin we het meest onorthodoxe economische beleid in de moderne geschiedenis hebben.”

Het fonds gaf ook aan dat ze de mogelijkheid gaan bieden om te investeren in bitcoin. Ze namen dit op in de gepubliceerde contracten die ook futures gaan aanbieden. Tudor BIV is onlangs een samenwerking aangegaan met Renaissance Technologies, die onlangs groen licht kreeg om bitcoin futures aan te bieden.
Bitcoin steeg naar $10.000 zodra Bloomberg aankondigde dat Paul Tudor Jones geïnvesteerd had in bitcoin (BTC). Bitcoin zat echter wel al in een uptrend van ongeveer 4% voor Jones aangaf geïnvesteerd te hebben. Als meerdere hedgefondsen besluiten om te investeren in bitcoin zou de prijsstijging zich verder voort kunnen zetten.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie