Kevin Schijven Kevin Schijven
23/12/2020 10:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2020 10:54

Bitcoin (BTC) is enorm gegroeid in 2020, dat blijkt onder andere uit deze factoren!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is enorm gegroeid in 2020, aantal actieve adressen sterk toegenomen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Alhoewel 2020 voor velen een zwaar jaar was, was het eigenlijk een zeer goed jaar voor bitcoin (BTC). Niet alleen is de all-time high (ATH) van de BTC-koers in 2020 meerdere malen doorbroken, de cryptocurrency heeft ook andere records dit jaar gevestigd.
Zo is het aantal actieve bitcoin (BTC) wallet-adressen in 2020 zelfs verdubbeld. Ook is het aantal adressen met minimaal 0.01 BTC erop met maar liefst 700.000 toegenomen. Dat meldt crypto-onderzoeksbureau Coin Metrics op 22 december:


In het jaarverslag geeft onderzoeker Nate Maddrey een korte samenvatting van 2020. Hij meldt dat bitcoin normaliter losgekoppeld was van traditionele markten, maar dat lag dit jaar anders. In het begin van 2020 zagen we de prijzen van goud, olie en bitcoin stijgen door toenemende spanningen tussen de VS en Iran.
Toen brak in maart het coronavirus uit in het Westen. Alle financiële markten kregen een zware klap te verduren, waaronder de gehele crypto-markt. Echter herstelde bitcoin veel sneller dan alle traditionele markten.

In tegenstelling tot de meeste grote cryptocrashes in het verleden, was deze crash direct gekoppeld aan veranderende mondiale omstandigheden. Markten over de hele wereld stortten samen met crypto in toen investeerders snel geld weghaalden om zich veilig te stellen. Als gevolg hiervan schoot de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 naar historische hoogtepunten. De wereld was veranderd. Binnenkort zou ook de perceptie van bitcoin in de wereld veranderen.

Aldus Maddrey. Toen werd het tweede kwartaal van 2020 gekenmerkt door centrale banken die massaal fiatgeld bijdrukken, een enorme toename van stablecoins in circulatie, de exploderende opkomst van de decentralized finance (DeFi) markt en de derde halving van bitcoin. Allemaal ontwikkelingen die in de hand van de koers van bitcoin werkten.
Vervolgens werd 2020 gekenmerkt door een instroom van institutionele investeerders. Het beursgenoteerde miljardenbedrijf MicroStrategy investeerde eerst $425 miljoen in bitcoin (inmiddels is dat al $1,1 miljard) en betaalbedrijven Square en PayPal begonnen massaal bitcoin op te kopen. Vermogensbeheerder Grayscale kocht al door heel 2020 enorme hoeveelheden bitcoin.

In de loop van 2020 heeft bitcoin meer dan $300 miljard aan zijn marktkapitalisatie toegevoegd. Het aantal dagelijkse actieve adressen verdubbelde en het aantal adressen met ten minste 0,01 BTC groeide met meer dan 700k. Terwijl de adoptie toenam, bleven bitcoin-veteranen sterk.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement