Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) is erg ‘stabiel’ en het is nu ‘altcoin seizoen,’ zegt Binance CEO Changpeng Zhao

Changpeng Zhao, CEO van de enorme cryptocurrency-exchange Binance, zegt dat het ‘altcoin seizoen’ is aangebroken en dat bitcoin (BTC) momenteel erg ‘stabiel’ is.

- Advertentie -

Zhao, of CZ, sprak onlangs met Bloomberg op 19 juli. In het interview spreekt hij over de momenteel lage volatiliteit van bitcoin. De bitcoin-koers beweegt de afgelopen tijd voornamelijk zijwaarts en heeft moeite om uit het bereik tussen $9.000 en $9.500 te breken.

Volgens Zhao is het slechts een kwestie van tijd dat bitcoin door de psychologische barrière van $10.000 breekt, maar hij heeft geen idee wanneer dit zal zijn:

Ik weet eerlijk gezegd niet wat er nodig is voor bitcoin om $10.000 te breken, maar ik denk dat het waarschijnlijk maar tijd is. Ik denk dat met alle macro-economie die plaatsvindt, de hoeveelheid kwantitatieve versoepeling en de hoeveelheid fiat die de economie binnenstroomt, vroeg of laat Bitcoin zal helpen uit te breken. Maar op dit moment is Bitcoin echt stabiel. Mensen noemen het nu een stablecoin.

Volgens de Binance CEO ligt momenteel de correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkt erg hoog waardoor het niet als een ‘veilige haven’ asset wordt gebruikt.

De aandelenmarkt is waarschijnlijk duizend keer groter dan de crypto-markt. Als die omlaag gaat en veel mensen veel geld verliezen, zullen veel van die mensen ook hun crypto-investeringen terug in contant geld omzetten.

De afgelopen tijd presteren enkele altcoins beter dan bitcoin, vooral die verbonden zijn met de decentralized finance (DeFi) markt. Er wordt in crypto-wereld gesproken van een zogenaamd ‘altcoin seizoen’ of ‘altseizoen.’ Ook CZ denkt dat deze is aangebroken. Hij meldt dat meer dan 60% van het handelsvolume van futures op Binance momenteel van altcoins vandaan komt en dat is ‘veel hoger dan voorheen.’

Ook als we kijken naar de topprestaties tijdens het tweede kwartaal, van 31 maart tot 30 juni. Van de 200 cryptocurrencies die op Binance staan vermeld, zijn er slechts drie gedaald. Ik denk dat het een altseason is.

Zhao ging ook even op de recente Twitter hack in. Onlangs werden de Twitteraccounts van een reeks prominenten gehackt om mensen van hun bitcoin af te troggelen. CZ zegt dat dit niet om bitcoin gaat:

Bitcoin is transparanter dan fiatvaluta. Als iemand een bank berooft dan is het moeilijk om het gestolen contant geld terug te vinden. Met bitcoin kun je de transacties volgen. Mensen zijn nu aan het achterhalen waar die bitcoins naartoe gaan. Ik heb er vertrouwen in dat de daders achterhaald kunnen worden. Het is nog maar een paar dagen, dus geef het wat tijd. Bitcoin deed niets fout, het is alleen de hacker die bitcoins wil, omdat het waarde heeft.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.319,01 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.319,01 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...