Kevin Schijven Kevin Schijven
03/05/2021 17:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2021 17:48

Bitcoin (BTC) is waarschijnlijk minder volatiel dan Apple en Tesla, zegt Binance CEO Chanpeng Zhao

Nieuws
Bitcoin (BTC) is waarschijnlijk minder volatiel dan Apple en Tesla, zegt Binance CEO Chanpeng Zhao

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, zegt dat de koers van bitcoin (BTC) waarschijnlijk minder volatiel is dan die van aandelen van bedrijven met een vergelijkbare marktkapitalisatie zoals Apple en Tesla. Dat zegt de CEO in een interview met Bloomberg TV op 3 mei:

Bitcoin staat berucht om zijn volatiliteit. Volgens CZ komt dat voornamelijk door kuddementaliteit, investeerders die alleen de rage volgen, maar niet veel geven om het onderliggende product. Hij zegt dat dit niet uniek is aan de cryptocurrency wereld:

“Er zijn altijd jongens die het fundamentele onderzoek doen en de onderliggende details begrijpen. Sommige mensen begrijpen Binance Coin (BNB) beter dan ik. En dan zijn er mensen die gewoon andere mensen volgen, gewoon de kudde volgen. Er is altijd een groter aantal mensen met de kuddementaliteit dan de jongens die serieus onderzoek doen. Dat is nou eenmaal hoe onze beschaving is. Het is niet uniek voor crypto.

Het is in crypto zo, de kuddevolgers zijn minder toegewijd. Elke keer als er negatief nieuws is, rennen ze weg. Als er positief nieuws is, haasten ze zich naar binnen. Ze veroorzaken dus meer volatiliteit ten opzichte van de diehard fans, die de projecten begrijpen en er echt van houden. Maar het is hetzelfde in de aandelenmarkten, het is niets nieuws in crypto. Volatiliteit is overal. Bitcoin is waarschijnlijk minder volatiel dan activa van vergelijkbare grootte, zoals Apple-aandelen of zelfs Tesla-aandelen.”

Toch was CZ wellicht een beetje te vroeg met zijn uitspraken. Alhoewel de volatiliteit van de bitcoin koers langzamerhand afneemt naarmate de marktkapitalisatie groeit, ligt deze momenteel gemiddeld nog wel hoger dan die van Tesla en Apple.

Overigens geven de meeste crypto-fans op zijn Twitter aan dat zij juist volatiliteit verkiezen boven een platte koers. 85% stemde van 70.000 mensen stemde voor volatiliteit:

Verder meldt CZ dat hij geen reden ziet om met Binance beursgang te maken zoals Coinbase dat enkele weken geleden deed. CZ meldde vorige maand dat bijna 100% van zijn nettowaarde in crypto zit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie