Timo Bult Timo Bult
17/06/2020 06:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2020 06:43

Bitcoin (BTC) kan herstel van $700 niet doorzetten, neerwaartse trend RSI blijft vooralsnog intact

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan herstel van $700 niet doorzetten, neerwaartse trend RSI blijft vooralsnog intact

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen was te zien hoe bitcoin (BTC) in eerste instantie ver terugzakte, maar uiteindelijk een mooie bounce vanaf $8.800 kon maken en zo weer kon herstellen. De stijging die de bitcoin koers inzette kon echter helaas niet worden doorgezet. Wel houdt bitcoin vooralsnog stand in de prijszone van $9.400.

Bitcoin (BTC) stuit bij $9.600 op weerstand

Het herstel dat bitcoin twee dagen geleden inzette vanaf een low van $8.895 op cryptocurrency-exchange Coinbase, bracht de koers een dag later naar een high van $9.592. Dat is een stijging in waarde van bijna $700 in twee dagen tijd.
In de prijszone van $9.600 ligt echter zoals verwacht flink wat weerstand. Hier bevindt zich namelijk de 4-uurs 100-Moving Average (MA), en nog een aantal MA’s op de lagere tijdsframes. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.479 op Coinbase.
Doordat bitcoin nu weer wat in waarde daalt, blijft de neerwaartse trend op de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs en dagelijkse grafieken intact. Voor de korte termijn lijkt de belangrijkste support nu bij $9.400 te liggen. Naast het feit dat de koers hier voorheen vaker steun vond, bevinden zich hier ook de 50-, en 100-uurs MA.
Omhoog kijkend zal de koers in eerste instantie door de 200-uurs MA bij $9.500 moeten breken om vervolgens de $9.600 te doorbreken. Hier vlak boven bevindt zich vervolgens de weerstandslijn van een symmetrisch driehoekspatroon waar bitcoin sinds begin mei binnen handelt. Kortom, de weg naar boven zal mogelijk flinke weerstand kunnen gaan bieden.

Altcoins volgen bitcoin op de voet

Met bitcoin dat eigenlijk vrijwel zijwaarts handelt, is ook bij de altcoins geen actie te bekennen. Ethereum (ETH) staat 0,5 procent in de plus en stijgt zo naar een waarde van $233,50. De grootste stijger van de top 10 is litecoin (LTC). De nummer 7 staat 1,5 procent in de plus en is nu $44,60 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie