Rico Engelbarts
14/07/2020 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2020 18:45

Bitcoin (BTC) kan in Q3 mogelijk stijgen door zwakker wordende dollar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan in Q3 stijgen door zwakker wordende dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het vooruitzicht voor bitcoin (BTC) in het derde kwartaal is bearish doordat de koers te afhankelijk is van de S&P 500. De twee benchmarks volgen elkaar nauwlettend sinds de daling in maart. De correlatie tussen de twee financiële instrumenten is de afgelopen weken naar een recordniveau gestegen geeft data van Skew aan. Skew is een marktanalyse platform.
De S&P 500 heeft dit jaar een verlies gemaakt van 0,94%. Daarbij moet wel gezegd worden dat het een herstel heeft doorgemaakt van 43% sinds de low van 23 maart. Bitcoin heeft eenzelfde soort reis gehad en heeft een 140% herstel doorgemaakt sinds de low van 12 maart. De YTD winst van bitcoin staat nu op 27%.
Ondanks het bearish perspectief zien bitcoin-investeerders toch maar een beperkte daling. Dit is te verklaren door de zwakkere posities waarin overige door de staat uitgegeven valuta’s zich bevinden. Nic Carter, een partner van Castle Island Ventures, zei deze week dat hij enorme kansen ziet voor bitcoin nu de valutamarkt daalt.
Zelfs de dollar kampt met een aantal zwakke fundamentele aspecten, zeggen analisten van Credit Suisse,Deutsche Bank, BNP Paribas, en Société Générale. De dollar heeft het risico om in de aankomende maanden te depreciëren.
Shahab Jalinoos, global head of foreign exchange strategy van Credit Suisse, zegt dat de dollar nog zwakker zou kunnen worden. Hij noemde politieke- en gezondheidsrisico’s in de VS, samen met  drastische renteverlagingen en een stroom van liquiditeit die door de Federal Reserve werd uitgegeven als belangrijke bearish katalysatoren.
“De sterren zijn uitgelijnd zodat de dollar meer verzwakt,” zei Jalinoos tegen FT. “De VS loopt op dit moment simpelweg meer risico’s dan andere grote economieën.”
De dollar wordt nu ook minder gezien als veilige haven voor investeerders die vooral handelen in obligaties. Nu de rente is gezakt naar nul, is er amper rendement te behalen op staatsobligaties. Dat is ook een van de redenen dat investeerders nu zoeken naar een andere investering met wat meer risico, zoals bitcoin en de S&P 500.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie