Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/04/2020 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2020 19:01

'Bitcoin (BTC) kan met 1288 procent gaan stijgen na halving,' stelt Pompliano

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) kan met 1288 procent gaan stijgen na halving,' stelt Pompliano

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De mede eigenaar van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano geeft aan dat hij ondanks de huidige economie bullish blijft wat betreft bitcoin (BTC).
Tijdens een interview met Tech with Cataline zei Pompliano dat bitcoin zich opmaakt voor een nieuwe bullrun. Volgens hem gaat bitcoin met een goede 1.288% stijgen over de lange termijn. Dit zou betekenen dat bitcoin stijgt van $7.200 naar $100.000.
Volgens Pompliano hebben de terugslag in de economie en het aanstaande halving event in mei een positieve invloed op de prijs. Doordat het aanbod door de helft gaat zal er een flinke rally plaats kunnen gaan vinden. Volgens hem printen de banken veel geld bij waardoor mensen op zoek gaan naar een alternatief wat minder gevoelig is voor inflatie.

“Ik denk dat aan het eind van 2021, bitcoin $100.000 waard is. De reden hiervoor is de aanstaande halving. Daarnaast komt er noodfonds van twee miljard dollar in Amerika. Japan heeft ook aangekondigd 1 miljard beschikbaar te stellen.

Ze verlagen zelf de waarde van hun valuta, mensen gaan om die reden op zoek naar een alternatief wat bestendig is tegen inflatie zoals goud, bitcoin en vastgoed. En juist wanneer mensen op zoek gaan naar een alternatief verdwijnt 50% van het aantal bitcoins. De vraag naar bitcoin zal geleidelijk groeien, zolang de vraag langzaam groeit en het aanbod daalt dan zal de prijs automatisch stijgen.”

Aldus Pompliano. Pompliano geeft aan dat het nog wel een jaar kan duren voor de stijging plaatsvindt. De eerst maanden zullen voor hem niet zoveel stijging met zich mee brengen maar tegen het einde van 2021 zou de prijs $100.000 kunnen zijn.
Ook de Nederlandse analist Plan B verwacht niet dat de stijging naar aanleiding van de halving van de een op de andere dag zal plaatsvinden. Plan B verwacht zo’n een tot twee jaar na de halving dat de koers kan gaan stijgen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie