Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) kan mogelijk de komende weken hard stijgen, mocht de geschiedenis zich herhalen

Mocht de bitcoin (BTC) miner capitulatie doorzetten en zich verder ontwikkelen zoals de capitulaties na de vorige twee halvings, dan zou bitcoin de komende weken wel eens flink in prijs kunnen gaan stijgen. Dit stelt Digital Asset Manager bij Capriole.io, Charles Edwards.

Edwards baseert zijn uitspraken op een tool; de Hash Ribbon Buy. Deze tool geeft buy-signalen op basis van de hash rate die miners produceren. De afgelopen weken zit de hash rate in een neerwaartse trend als gevolg van de halving.

- Advertentie -

De beloningen die miners nu ontvangen voor het succesvol toevoegen van een blok met transacties aan de Bitcoin-blockchain is nu namelijk nog maar de helft van wat het voor de halving was. Hierdoor genereren miners minder omzet en is het lastiger om winst te halen uit het bitcoin minen.

Het gevolg is dat veel miners hun apparaten uitzetten en hun bitcoin te verkopen. Dit is een van de oorzaken dat de bitcoin prijs daalt. Ditzelfde gebeurde tijdens de vorige twee halvings, stelt Edwards in een tweet:

Deze capitulatie is bijna identiek aan de halving-capitulaties van 2012 en 2016 (allemaal binnen 21 dagen na de halving).

Dit is een enorme bull flag.

De grootste daling sinds deze gebeurtenissen:
-2012: 1,8%
-2016: 13,8%

De rallies vanaf de Hash Ribbon Buy waren bijna verticaal.

Edwards stelt in een latere tweet dat het buy-signaal dat volgens hem in ongeveer 3 weken afgegeven zal gaan worden, enorme kansen zal bieden. Hij haalt de enorme toename in tether (USDT), het grote aantal institutionele beleggers en de situatie in de wereld aan als redenen. Een prijstarget geeft Edwards echter niet.

Een factor die mee kan spelen in een nieuwe bull run voor bitcoin is de situatie tussen de Verenigde Staten en China. Trump gaat mogelijk nieuwe sancties opleggen aan het land. Economische onrust op het wereldtoneel heeft in het verleden vaker bijgedragen aan prijsstijgingen. Dit komt onder andere doordat bitcoin wordt gezien als veilige haven, en omdat Chinezen mogelijk moeilijker internationale transacties kunnen doen door de sancties. Hierover later meer op Crypto Insiders.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.019,31 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.033,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.084,17 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.092,21 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.100,08 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.134,49 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.019,31 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.033,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.084,17 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.092,21 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.100,08 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.134,49 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...