Timo Bult Timo Bult
24/05/2020 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2020 16:31

Bitcoin (BTC) kan niet uitbreken en duikt weer onder de $9.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan niet uitbreken en duikt weer onder de $9.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het antwoord op de vraag of bitcoin (BTC) vandaag wel boven de weerstandszone bij $9.300 kon uitbreken, is vandaag duidelijk geworden. Het is een duidelijke “nee” geworden. Na het bereiken van de weerstandszone konden de bulls niet doorzetten en aan het begin van de middag kregen de bears weer de overhand.

Bitcoin (BTC) zet daling in

Twee dagen op rij kon bitcoin de weerstand bij $9.300 testen nadat het hier op 21 mei met volle vaart doorheen zakte. Vanochtend kwam de BTC koers voor het laatst bij deze weerstandszone aan. Ongeveer vijf uur lang handelde bitcoin vervolgens zijwaarts.
Rond 13:00 zette bitcoin de daling in. Deze daling ontpopte zich als een aardige duikvlucht. Waar bitcoin aan het begin van de middag nog bij $9.300 in de buurt handelde, wordt de grootste cryptocurrency op dit moment voor een prijs van $8.883 verhandeld op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Met de daling in het achterhoofd zijn de volgende prijspunten belangrijk om in de gaten te houden. Ten eerste is er de $8.800. Hier vond bitcoin onlangs nog support. Bovendien bevinden de 4-uurs 200-Moving Average (MA) en 50-weken MA zich hier op dit moment. Zakt de koers door dit belangrijke prijspunt heen dan kan de BTC koers de komende dagen mogelijk verder wegglijden, waarbij de $8.000 de volgende belangrijke halte zal zijn.

Bitcoin cash (BCH) de grootste daler

Ook bij de altcoins ziet het er minder rooskleurig uit. Ethereum (ETH) daalt 1,1 procent in waarde maar blijft vooralsnog boven de $200. ETH is op dit moment $204,75 waard. Ripple (XRP) zakt weer naar de vierde plek en staat 0,5 procent in de min. XRP is op dit moment $0,1984 waard.
Bitcoin cash (BCH) is nu de grootste daler en staat 2,7 procent in het rood. BCH, de nummer 5 cryptocurrency, is nu $227,90 waard. Al met al verloor de cryptomarkt vandaag een paar miljard dollar in waarde. Alle cryptocurrencies zijn bij elkaar nu $251,2 miljard waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie