Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) kan volgens indicator in 2020 tot de $300.000 stijgen

Volgens de schrijver van het boek “Cryptocurrencies Simply Explained” zal bitcoin (BTC) op de lange termijn mogelijk naar de $300.000 stijgen. Dit baseert Dr. Julian Hosp op basis van de Stock-to-Flow ratio. Deze ratio, in combinatie met de bitcoin prijs, zou al meerdere keren hebben voorspeld wanneer bitcoin te duur of juist te goedkoop was.

De Stock-to-Flow ratio wordt bepaald op basis van de totale beschikbare circulatie (stock) en de instroom van nieuwe bitcoins (flow) in de markt. De indicator wordt veelal gebruikt voor edelmetalen zoals goud en zilver, maar kan ook worden toegepast op bitcoin.

- Advertentie -

Zo is de Stock-to-Flow ratio van goud 62. Dit houdt in dat het 62 jaar zou duren voordat de huidige instroom van nieuw goud de huidige goudcirculatie zou bereiken. Met een instroom van 657.000 BTC per jaar en een totale circulatie van 17,7 miljoen bitcoins is de ratio van bitcoin 27 jaar. Het halving event zal deze ratio echter een stuk hoger laten uitvallen.

In het geval van goud zien we dat wanneer de goudprijs stijgt er meer goud gedolven wordt om aan de vraag te kunnen voldoen. Als gevolg daalt de Stock-to-Flow ratio. Bij een hogere productie van goud zal de prijs uiteindelijk weer dalen waardoor de Stock-to-Flow ratio weer zakt. Op deze manier kan de indicator aangeven of de prijs van grondstoffen, zoals goud en zilver, maar ook bitcoin te hoog of te laag is.

In het geval van bitcoin kan bij een grotere vraag de productie echter niet omhoog. De instroom van nieuwe bitcoins staat vast. In zijn video legt Dr. Hosp uit dat het halveren van de beloningen voor bitcoin miners daarom een grote factor zal zijn in het bepalen van de Stock-to-Flow ratio en de prijs van bitcoin:

Plots hebben we een veel kleinere [bitcoin] productie dan we nu hebben. Dus om de Stock-to-Flow ratio stabiel te houden, moet de bitcoin-prijs minstens verdubbelen. Maar het is op dit moment zoveel lager vergeleken met goud, en om dichterbij [edelmetaal] te komen, zou de prijs ongeveer naar $100.000 moeten stijgen – misschien zelfs $300.000.

Door de Stock-to-Flow ratio te combineren met de bitcoin prijs kan worden bepaald wat de echte waarde van bitcoin is. Op dit moment zou dat tussen de $8.500 en $9.500 zijn. Het model voorspelde met 95% succes de bubbels in 2011, 2013 en 2017. Ook voorspelde het met succes de moment dat bitcoin te laag werd gewaardeerd. Door de halvering van mining beloningen zal de Stock-to-Flow ratio tot de 54 stijgen, wat erg dichtbij de ratio van goud is. Op basis van dit gegeven verwacht Dr. Hosp dat de prijs van bitcoin tot nieuwe hoogtes zal stijgen.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.303,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.117,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.143,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.168,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.209,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.117,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.143,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.168,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.209,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...