Timo Bult Timo Bult
04/02/2021 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2021 16:35

Bitcoin (BTC) ketst af bij weerstand, dogecoin (DOGE) weer de lucht ingeschoten door Elon Musk!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ketst af bij weerstand, dogecoin (DOGE) weer de lucht ingeschoten door Elon Musk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was vandaag een relatief rustige dag in cryptoland, afgezien van twee altcoins die opeens flink in waarde stegen. De bitcoin (BTC) koers zette zijn opwaartse trend voort maar stuitte afgelopen nacht op weerstand. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin (BTC) na eerste poging afgewezen bij weerstand

De bitcoin koers handelt sinds 31 januari in een opwaartse trend. De koers steeg de afgelopen dagen 19% in waarde en stuitte daarbij nauwelijks op weerstand. Daar kwam afgelopen nacht verandering in.
Rond 2 uur ’s nachts kwamen de bulls namelijk aan bij de $38.000. Dit was het prijsniveau waar bitcoin ook al afsloeg na de pump die Elon Musk vorige week veroorzaakte. Ondanks de wat meer organische stijging van de afgelopen dagen lukte het de bulls ook deze keer niet de weerstand te breken.
De bitcoin prijs is in plaats daarvan gedaald en handelt ongeveer 5% onder het hoogtepunt van de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $36.744 op cryptocurrency exchange Coinbase. Voor nu blijven de supports bij $36.500 en $35.700 belangrijk om in de gaten te houden. Omhoog is het grote obstakel dus de $38.000.

Elon Musk uit weer liefde voor dogecoin (DOGE)

Het was weer raak; Elon Musk vond dat het weer tijd was om een tweet de wereld in te sturen over dogecoin (DOGE). En zoals zo vaak ging dat gepaard met een behoorlijke pump! DOGE zat al sinds gistermiddag in een lichte opwaartse trend maar Musk zorgde vanochtend voor een versnelling. Uiteindelijk steeg de koers met meer dan 90% in waarde! Intussen zakt DOGE overigens ook weer hard terug.


DOGE is overigens niet de enige harde stijger. De decentralized finance (DeFi) token UMA (UMA) zette namelijk de afgelopen 24 uur een stijging neer van maar liefst 165%. Sinds 1 februari is dat zelfs ongeveer 300%! Waar de stijging precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Wel staan DeFi tokens erom bekend soms gekke dingen te doen met felle stijgingen maar ook dalingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie