Timo Bult Timo Bult
06/10/2020 17:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2020 17:19

Bitcoin (BTC) ketst af en blijft binnen symmetrische driehoek handelen, EOS (EOS) lanceert zichzelf

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ketst af en blijft binnen symmetrische driehoek handelen, EOS (EOS) lanceert zichzelf

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) handelt op het moment van schrijven vrijwel op dezelfde prijs als 24 uur geleden. Met de huidige koersbeweging is te zien dat bitcoin in een symmetrische driehoek zit en dus kan er in niet al te lange tijd een uitbraak plaatsvinden. Maar waar liggen op dit moment de belangrijkste prijszones?

Bitcoin (BTC) ketst af op neerwaartse trendlijn

Eigenlijk al sinds 2 oktober handelt bitcoin in een opwaartse trend. Afgelopen nacht zorgde een weerstand er echter voor dat de BTC koers nu weer wat daalt. Deze weerstand werd gevonden bij $10.700, het prijsniveau waar ook de dalende trendlijn van een symmetrische driehoek zich bevindt.
Nadat de koers weer terugzakte vanaf $10.800 werd opnieuw de support bij $10.600 bevestigd. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.719 op cryptocurrency exchange Coinbase. Hiermee bevindt bitcoin zich dus boven de support en een cluster van Moving Averages (MA’s) op zowel de uurlijkse als 4-uurs grafiek. Tevens bevindt de 100-dagen MA zich op dit moment bij $10.600.
Mocht bitcoin door deze cluster heenzakken en ook de $10.600 breken, dan kan de supportlijn van het driehoekspatroon bij ongeveer $10.500 mogelijk steun bieden. Stijgt bitcoin vanaf hier weer terug dan zou de weerstandslijn van dit patroon vlak onder $10.800 voor weerstand kunnen zorgen. Een uitbraak aan de bovenzijde zou het technische target bij $12.000 leggen. Zover is het echter dus nog niet. Aan de andere kant zou een uitbraak aan de onderzijde de BTC koers weer het $9.000-gebied in kunnen drukken.

EOS (EOS) stijgt op!

Bij de top 10 altcoins is er op dit moment weinig spectaculairs te zien. Ethereum (ETH) zakt minder dan een procentje terug, ripple (XRP) stijgt juist ongeveer een procent en bitcoin cash (BCH) is met een stijging van 2,8% de grootste stijger. Vlak buiten de top 10 is echter nog wat vuurwerk te zien.
EOS (EOS) staat daar namelijk dik 13,5% in het groen. EOS is nu $2,8 waard en staat op het punt de top 10 weer te betreden. De stijging komt hoogstwaarschijnlijk door een recente aankondiging. Block.one, de ontwikkelaar van EOS, is namelijk de samenwerking aangegaan met Google Cloud, waarover later meer op Crypto Insiders!
We zijn live! Er is een hoop te vertellen en te vragen omtrent de huidige economie. In deze Ask Me Anything (AMA) kijkt analist Michiel, onder meer bekend van zijn waardevolle bijdrage aan onze omgeving voor members, mede naar de rol van het coronavirus, president Donald Trump en de geldprinter die op volle toeren draait. Komt dat zien!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie