Timo Bult Timo Bult
10/09/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2020 07:04

Bitcoin (BTC) koers bereikt belangrijk punt, kan het meekomen met deze stijgende altcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bereikt belangrijk punt, deze altcoin zet uitbraak door en staat flink in de plus!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen nacht verder gestegen en bereikte zodoende de volgende weerstandszone. Ethereum (ETH) laat echter op dit moment een nog mooiere stijging zien dankzij een uitbraak uit een symmetrische driehoek!

Bitcoin (BTC) bereikt 50-MA

Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin nog in het support-gebied van $10.000. In de loop van het afgelopen etmaal steeg de BTC prijs naar een high van op dit moment $10.420. Dat is dus een toename in waarde van meer dan $400. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.326 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Of dit uiteindelijk leidt tot een verdere stijging blijft afwachten aangezien de huidige top op dit moment nog lager ligt dan de laatste top die op 8 september werd bereikt. Daarnaast handelt bitcoin nu vlak onder de 4-uurs 50-Moving Average (MA) die bij $10.474 voor weerstand kan zorgen.
Een verdere uitbraak boven deze 50-MA en de weerstandszone bij $10.500 zou ervoor kunnen zorgen dat de bitcoin prijs koers zet richting de volgende weerstandszone bij ongeveer $11.000. Vooralsnog blijft de $10.000 dus aan de onderzijde support bieden.

Ethereum (ETH) breekt uit met grote cijfers

Het was gisteren al op Crypto Insiders te lezen; ethereum leek bezig te zijn aan een uitbraak uit een symmetrische driehoek die de grootste altcoin de afgelopen dagen vormde. Die uitbraak lijkt nu te zijn doorgezet met een mooie stijging voor ETH tot gevolg.
Ethereum staat ten opzichte van 24 uur geleden 9,5% in het groen. Hiermee is ETH nu $367,30 waard. Ethereum is met een stijging van bijna 10% echter niet de grootste stijger binnen de top 10.
Dat is namelijk polkadot (DOT), de altcoin die de afgelopen dagen hard wegzakte. DOT staat nu 10,3% in het groen en is nu $4,66 waard. Ook chainlink (LINK) steeg de afgelopen 24 uur hard en staat 9,5% in de plus. LINK is nu $12,81 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie