Timo Bult Timo Bult
03/06/2021 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2021 15:01

Bitcoin (BTC) koers breakout of fakeout? Solana (SOL) stijgt hard na dit nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breakout of fakeout Solana (SOL) stijgt hard na dit nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers vormt al sinds 20 mei een symmetrische driehoek, een zogenaamd consolidatiepatroon. Vandaag leek het er even op dat bitcoin hier aan de bovenzijde uit kon breken, maar gaat het de bulls ook echt lukken door te zetten? Verder zien we een aantal altcoins weer hard stijgen!

Bitcoin (BTC) doet een poging

De symmetrische driehoek is een consolidatiepatroon dat voortkomt uit een evenwicht dat ontstaat op de markt tussen kopers en verkopers. Met de steeds iets lagere highs maar hogere lows zal de koers op den duur waarschijnlijk uitbreken. De grote vraag is natuurlijk of dit omhoog of omlaag zal zijn. Vandaag deden de bulls in ieder geval al een kleine poging.

In de loop van de ochtend steeg bitcoin namelijk tot een high van $39.489 op crypto exchange na een indrukwekkende rally de afgelopen vier dagen. In die periode steeg bitcoin met ongeveer 18% in waarde om dus vanochtend de bovenzijde van deze driehoek te bereiken. Met een lichte toename van het handelsvolume lijkt bitcoin nu een poging te doen om uit te breken.

Mocht de uitbraak succesvol verlopen dan zou bij $40.000 de eerstvolgende belangrijke psychologische weerstandszone liggen. Bitcoin is op dit moment $38.626 waard op Coinbase, de prijszone waar op de dagelijkse grafiek de middellijn van de Bollinger Bands ligt. Kortom, de komende uren worden spannend. De hoop op een verder herstel omhoog is op dit moment vooralsnog intact.

Solana (SOL) dik in de plus, is dit nieuws de reden?

Bij de altcoins in de top 10 zien we dat de meesten bitcoin in zijn voetsporen volgen, met over het algemeen vergelijkbare stijgingen. De grootste stijger van de top 10 is polkadot (DOT). De nummer 8 staat 7,3% in de plus en is $27,08 waard. De grootste stijger van de top 20 is solana (SOL).

De nummer 16 staat bijna 16% in het groen. De altcoin lijkt vooral goed te kunnen profiteren van het goede nieuws dat de Solana Foundation samen met ROK Capital een fonds van $20 miljoen hebben gelanceerd. Het doel is om Solana middels verschillende projecten verder te ontwikkelen en de adoptie in Zuid-Korea te versnellen.

Al met al zien we de markt met 1,5% groeien over de afgelopen 24 uur. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,73 biljoen waard. Daarbij is het totale handelsvolume tevens weer met 3,6% toegenomen naar $114,1 miljard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie